Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Penge típus és bicska kiegészítő választás szakszerűen

A bicskák a horgászatok, kirándulások és vadászatok során egyaránt hasznos eszközök, ha kisebb-nagyobb vágási feladatokat szeretnél hatékonyan végrehajtani. Ismerd meg a penge típusának és a bicska kiegészítő választásának legfontosabb szempontjait alábbi írásunk segítségével.

Milyen feladatokra használható a bicska?

Bicska segítségével egyszerűen faraghatsz fából nyársat a kirándulások alkalmával. Egyenes pengéjű bicska segítségével kifejezetten könnyen faraghatsz akár vastagabb fadarabokat is. Egy gyors tisztítást követően az ételeket kiválóan fel tudod szeletelni az éles pengével.

Horgászatok során a kifogott halak filézéséhez szintén kifejezetten hasznos, ha rendelkezésedre áll egy minőségi bicska. A halpikkelyeket könnyedén eltávolíthatod, és a húst is rövid idő alatt a kívánt nagyságú szeletekre vághatod. Ha gyakran jársz horgászni, abban az esetben érdemes rozsdamentes acélból készült pengéjű bicskát választanod.

Mire érdemes odafigyelni a bicska választás során?

Célszerű elsősorban a bicska pengéjére figyelmet fordítani. Alapvetően kétféle pengével találkozhatsz a bicskák esetében. Létezik egyenes, illetve recés penge, és mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Az egyenes pengével ellátott bicskákkal könnyebben lehet a kisebb fadarabokat felvágni, és akár egy darab kővel is egyszerűen élesítheted őket.

A recés penge előnye, hogy a különböző tárgyakat egyszerűbben fűrészelheted vele. Természetesen a tárgyak fűrészelése során a penge viszonylag rövid időn belül tompává válhat. Ilyen esetekre érdemes felkészülni egy élezővel, amely elengedhetetlen bicska kiegészítő, ha nagyobb terhelésnek tennéd ki a pengét. Kerámia és acél késekhez érdemes a Lansky Tactical késélezőt választanod a gyors és tökéletes élesítés érdekében.

Érdemes még a bicska választás során a markolat anyagát is számításba venni. Léteznek fából, bőrből és akár csontból készült markolatok is. A markolatot tekintve nincs tökéletes választás, hiszen az egyedi ízlésed szerint érdemes dönteni. Ajánlott az anyag tapintása alapján kiválasztani a bicskát. A markolat akkor megfelelő, ha kellő stabilitást biztosít a kezedben használat közben. A vízálló és csúszásgátló markolatok segítségével esős időjárási körülmények között is hatékonyan dolgozhatsz.

Melyik bicska kiegészítő beszerzése a legfontosabb?

A legfontosabb bicska kiegészítő természetesen az élező. A bicska pengéje a használat jellegétől függően elég hamar tompává válhat. Ilyenkor egy élezővel vagy fenőkővel kényelmesen, akár percek alatt újra élessé teheted a pengét. A kínálatunkban található bicska kiegészítők garantáltan magas minőségű anyagokból készülnek, így a szakszerű élezés és tárolás egyaránt biztosított.

A bicska élezők általában egy golyóstoll méretével azonosak, ezért bárhol könnyen tárolhatod őket. Az élezők többsége három különböző felülettel rendelkezik, amelyek mindegyike más típusú pengéhez használható. Az élező eszköz lapos felülete a ferde kialakítású pengéhez, a domború felülete pedig a recés pengéhez ajánlott. Az élező véső felületével a bicska pengéje közötti hézagok élesíthetők hatékonyan. Érdemes egy masszív anyagból készült bicskatokot is beszerezned, hogy a penge éle soha ne csorbuljon a hordozás közben.


Ha bármilyen kérdésed van az ideális bicska kiválasztásával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot, és személyre szabottan segítünk számodra.
Tartalomhoz tartozó címkék: bicska kiegészítő
Méret-táblázat
Simple Pay

  Simple vásárlói tájékoztató