Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Érdekességek

Érdekességek a katonai termékek világából
2019. 04. 24. 13:14:10

Gyors válasz, bármilyet. A SIM kártya választásakor azt kell figyelembe venni, hogy milyen díjakkal dolgoznak a különböző szolgáltatók, és milyen módon szeretnénk a vadkamera által begyűjtött adatokat továbbítani.

Érdemes inkább feltöltőkártyás lehetőséget választani, és ezek közül is olyat, ami elsősorban adatforgalmi használatra lett kitalálva. Ebben az esetben lehetőségünk van akkor feltölteni a kártyát, amikor valóban használni is fogjuk. Ha előfizetést vásárolunk, és a vadkamerát nem használjuk folyamatosan, felesleges költséget generálunk magunknak.

SMS és MMS díjakkal, valamint adatforgalmi díjakkal kell számolni, mivel ezekre van szükség a fotók, videók e-mailben, sms-ben és mms-ben való továbbításához.

2019. 04. 10. 16:20:45

Az amerikai sivatagi bakancs egy különleges tervezés eredménye. A szakemberek azon dolgoznak, hogy a katona a ruházata által maximális védelmet kapjon az időjárás viszontagságaival szemben.

Laboratóriumi tesztek folynak egy-egy anyag szakítószilárdsága, hőmegtartása vagy épp hőszigetelése kapcsán. Ezzel lehet biztosítani, hogy valóban a megfelelő minőségű szálakból készüljön a szál, és aztán abból a textil, majd a kész termék.

Fontos tényező az is, hogy a katona ruhatára ne menjen tönkre egy-egy bevetés vagy akció után. Ezek a holmik strapabíró anyagokból készülnek, amelyeket kimondottan ilyen intenzív használathoz terveztek. Igaz mindez az alsóneműtől a bakancson át egészen a kabátig.

2019. 03. 27. 22:25:44

Készüljünk fel a legrosszabbra és reméljük a legjobbat! Ez egy alap és örök igazság, soha ne felejtsük el! Éppen ezért, ha olyan helyre készülünk, vigyünk magunkkal túlélőkészletet.

Amikor túrára, kirándulásra indulunk, a terv az, hogy egy vidám, tartalommal teli napnak nézünk elébe. Teljesen mindegy, hogy egy rövidebb, egynapos eseményt tervezünk vagy akár egy egész heteset, nem zárhatjuk ki semmilyen balszerencse lehetőségét. Nem kell feltétlen komoly dologra gondolni, már az is jelenthet problémát, ha lehorzsoljuk valahol a bőrünket, elszakad a cipőfűzőnk, vagy sikerül kicsit eltévedni.

Tulajdonképpen a variációk lehetősége arra, hogy valami balul süljön el, számtalan. Talán mindenki tudna is gyorsan példákat hozni a saját tapasztalatából. Ilyenkor jöhet jól, ha képességünk van arra, hogy előre is gondolkodjunk, és megtegyük a kellő intézkedéseket, hogy tudjunk magunkon segíteni, ha a szükség úgy hozza.

Nézzünk egy listát, ami persze egyéni igények alapján bővíthető, vagy el is hagyható belőle bármi, amit feleslegesnek tartunk.

2019. 03. 21. 13:49:49

A katonák világában a sapkák fontos szerepet játszanak. Ennek két fő oka van, az egyik a fizikai védelem, a másik a jelkép.

Nyilván szükség van fejfedőre ott, ahol nagyon hideg van, hiszen ha fázik a fej, fázik minden. Természetesen az is probléma, ha a tűző nap égeti a katona fejét, és néhány óra múlva a napszúrás miatt már ő szorul ápolásra. A fagyos szél is ok arra, hogy védjük a kobakunkat, és egy rendes fülgyulladás sem mondható áldásnak. Összegezve elmondható, hogy akár katona valaki, akár nem sem, mindenkinek szüksége van az időjárás elleni védelemre, és kiváltképp annak, aki sokat tartózkodik a szabadban.

Nézzük meg a sapkákat közelebbről, és ha valamelyik megtetszik, webáruházunkban azonnal meg is tudod rendelni. Nézz szét az oldalunkon, s válasszon ruházatot is katonai stílusban.

2019. 03. 13. 12:49:45

Manapság sok szó esik arról, mekkora kárt jelent a természet számára az ember technikai fejlődése. Most ejtsünk szót egy olyan eszközről, mellyel nem ártunk, hanem megfigyelünk, információt gyűjtünk, s ezeket felhasználva hasznára lehetünk a környezetünknek. Természetesen mint minden kütyü, a vadkamera is el tud romlani, így összefoglaljuk azt is, hogy mit érdemes tudni a javításáról.

2019. 03. 06. 12:32:21

Napjainkban is töretlen a terepmintás nadrágok népszerűsége azok körében, akik valóban arra használják, amire eredetileg tervezték, de sokan vagányságból, divatból, vagy csak hóbortból hordják.
Ebből a felsorolásból is világosan kitűnik, hogy tulajdonképpen bárki hordhatja korra és nemre való tekintet nélkül. Ha pedig az ember fia vagy lánya túl fiatal még e döntéshez, miszerint terepmintás naciban feszítsen, akkor majd a szülei megoldják ezt a kérdést. Tehát 0-99 éves korig hordhatjuk nyugodt szívvel.
Éppen ezért készülnek ezek a ruhadarabok többféle célra nem csak a színük, mintájuk, hanem az anyaguk tekintetében is. Kicsi gyerekek is hordhatják akár kirándulni, akár egy normál hétköznapi viseletnek, nagyon édesen mutatnak benne, akár kisfiúról, akár kislányról beszélünk.
Ebben az esetben érdemes strapabíróbb anyagot választani, mert esés-kelés közben sem szakadnak el, és védik a csemeték bőrének épségét is. Puha pamutból, rugalmas strechből is készülhet, így viszont könnyű, kényelmes viselet. Természetesen ez igaz a felnőtt változatra is.

2019. 03. 01. 10:12:29

A kezdő vadászok nincsenek mindig tisztában azzal, hogy milyen céltávcső szereléket érdemes választaniuk. Éppen ezért mai cikkükben röviden bemutatjuk, hogy milyen eszközök szükségesek a céltávcső felszereléséhez és mit érdemes tudni, amikor céltávcső szereléket keresünk.

Természetesen egyetlen cikkben nem lehet a céltávcső beállításáról, felszereléséről komoly szakmai ismertetőt, kézikönyvet írni, így hát okos megoldás lehet a kezdetekben egy olyan személy jelenléte, aki ezekkel a tapasztalatokkal már rendelkezik, és segítségünkre lehet elkerülhető, talán veszélyes helyzetek kiküszöbölésében.

2019. 03. 01. 09:54:21

Bomber jacket vagy bomber dzseki, mindegy, hogyan írjuk, angolul vagy magyarul, ez a viselet magában hordoz történelmet, szellemiséget, stílust, vagányságot, eredetiséget, és jó néhány jelzővel lehetne még illetni a sikerét.

2019. 02. 19. 21:54:16

Aki vadászik vagy bármilyen egyéb hobbihoz, esetleg hivatásos lévén fegyvert használ, tudja, hogy milyen fontos a megvilágítás, az, hogy tökéletesen lássuk a célpontot. Így tehát a fegyverlámpa elengedhetetlen kellék minden olyan esetben, amikor a fényviszonyok nem kedveznek számunkra. Természetesen ilyenkor érkezik a kérdés: melyik fegyverlámpát válasszuk? Mai témánk az Olight fegyverlámpa, a cikk végére pedig mindenki eldöntheti, hogy ez a márka adja-e majd a számára legpraktikusabb lámpát.

Webáruházunkban taktikai és fegyverlámpák egyaránt elérhetőek, így biztosan mindenki megtalálja a számára szükséges lámpát, legyen szó akár vadászatról, akár önvédelemről. Fontos, hogy praktikusak, könnyen használhatók és csendesek legyenek ezek a lámpák. Lényeges szempont lehet vadászat vagy túra során, hogy a lehető legtöbb ideig kibírja a lámpa, így a legjobb az, ha valamilyen tok segítségével magunkkal tudjuk vinni a fegyverlámpa töltőjét, esetleg egy csere akkumulátort.

2019. 02. 19. 20:21:16

Még a kezdő túrázók is tudják, hogy megfelelő lábbeli nélkül nem szabad elindulni. Azt azonban, hogy pontosan milyen bakancsot érdemes választani, már nem olyan könnyű eldönteni. Mi azonban segítünk. Bemutatjuk a Haix P3-as bakancsot, ami a legzordabb körülmények között is tökéletes társunk lesz a természetben.

2019. 02. 09. 13:05:10
Valódi vadnyugati élmény, az Umarex Colt Single Action Army légpisztollyal!
2017. 08. 30. 00:00:00

A biztonság napjainkban kiemelt jelentőséggel bír. Ugyan az amerikai akciófilmekben látható jelenetekre hazánkban szerencsére nem kell napi szinten számítani, de láttunk már egy-két furcsa dolgot a híradóban.

2017. 09. 11. 12:00:00

Szeret Ön is Airsoftozni vagy sokat viszi magával légpuskáját vadászatra, egyéb szabadidős tevékenységekre? Nos, ezeket a fegyvereket nem lehet csak úgy fényes nappal csupaszon a vállunkon vinni, ezért szükség lesz egy megbízható és strapabíró fegyver tokra, fegyverkofferre

2017. 08. 02. 13:00:00

Érdeklődik Ön is az Airsoft, a katonai felszerelés, a légpisztolyok, légpuskák vagy a riasztópisztolyok iránt? Military boltokból nincs hiány hazánkban, azonban a Katonadolog online boltja a tökéletes választás, ha Ön is a legnagyobb választékot és a legjobb árakat keresi. 

2017. 09. 20. 09:00:00

Sajnos hazánkban nem ritka, hogy olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba akaratlanul is, akik rosszat akarnak nekünk. Akár az utcán, akár otthonunkban, bármikor megeshet, hogy olyasvalaki tör ránk, aki testi épségünket, értékeinket veszélyezteti. 

2017. 07. 31. 14:00:00

A keményebb zenei irányzatok rajongói gyakran döntenek úgy, hogy különleges lábbelit választanak maguknak. Az acélbetétes bakancs a punk, a rock, a metál illetve a gótikus stílus kedvelőinek egyik jelképévé vált. 

2017. 07. 24. 15:00:00

Segítünk Önnek, ha úgy döntött, hogy légpuskát szeretne vásárolni. A hatalmas kínálatnak köszönhetően biztosra vehető, hogy nálunk megtalálja a megfelelő fegyvert. 

2017. 07. 20. 11:00:00

Nem csoda, hogy érdeklődik a fegyverek iránt, hiszen számtalan előnye van a tartásuknak. Sokan azért vásárolják meg őket az internetes webáruházakból, mert szeretnek hobbiból lövöldözni. 

2017. 07. 17. 11:00:00

Ön sem szereti úgy álomra hajtani a fejét, hogy aggódik a betörők miatt? Akkor be kell szereznie valamilyen önvédelmi eszközt, hiszen nem élhet örökös félelemben. 

2017. 07. 11. 10:00:00

Előfordulhat olyan eset, hogy valamilyen ok folytán az internetről kell vásárolnia. Ez már a katonai bolt esetében is lehetséges, tehát nézegesse meg a kínálatot, és rendeljen, ha valamire szüksége van! 

2017. 05. 30. 11:00:00

A gázpisztolyok igen nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt években, mely jelenleg sem csökken. Azért jók ezek a kis eszközök, mert teljesen legális módszert biztosítanak az átlagember számára, hogy megfutamíthasson egy nem kívánatos személyt az utcán vagy otthonában. 

2017. 05. 17. 12:00:00

Sokan nem tudják, de manapság rengeteg legális önvédelmi fegyver áll a rendelkezésünkre, amelyekkel hatékonyan megfutamodásra késztethetünk egy támadót például otthonunkban vagy az utcán. 

2017. 05. 10. 12:00:00

Akármennyit is javult a közbiztonság az elmúlt években, sosem tudhatjuk, hogy mikor szemelik ki a rablók pont a mi otthonunkat. Nem érdemes teljesen védtelenül belekerülni éppen ezért az ilyen helyzetekbe. 

2017. 04. 26. 15:24:00

Sokan még mindig nem értenek egyet azzal, hogy engedély nélkül be lehet már szerezni egy riasztópisztoly eszközt, ugyanakkor nagyon sokan vannak azok is, akik belátták ennek az eszköznek a hasznosságát.

2017. 04. 12. 13:20:00

A riasztó töltény az önvédelmi fegyverek kiegészítő eszköze.

Méret-táblázat
Simple Pay

  Simple vásárlói tájékoztató