Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Mire használható fel a légpuska lőlap?

A vadászat azoknak a tevékenységeknek az összességét jelenti, amelyet a vadon élő állatok felett hajt végre az egyén. Ez alatt nem csak az állat elejtését értjük, hanem ide tartozik a vadvédelem és a vadgazdálkodás is. Ahhoz azonban, hogy valaki vadásszá válhasson és sikeresen eltalálja az állatot, gyakorlásra van szüksége. Ezt megteheti terepen is egy légpuska lőlap segítségével. De vajon mire és hogyan használható fel ez az eszköz? Ebből a cikkből minden kiderül

A vadászat, mint szakma

A vadászat külön szakmának számít. A vadászok feladata gondoskodni a vadon élő állatokról és a természetvédelmi oltalom alatt álló fajokról. Emellett szinten kell tartaniuk a vadállományt, vadászati létesítmények létrehozásában kell segédkezniük, illetve gondoskodniuk kell a téli etetésről és vízellátásról egyaránt. A munkájuk során szükségük van különböző, webshopunkban is megvásárolható felszerelésekre, mint a lámpák, a lézeres távolságmérők vagy éppen a digitális éjjellátók.

A vadászoknak részt kell venniük továbbá az egyéni és a társas vadászatokon vezetőként és szakirányítóként egyaránt. A lőtt vadat szakszerűen kell tudniuk kezelni, tárolni és értékesíteni. Nem utolsósorban pedig képesnek kell lenniük a vadászfegyverek karbantartására is. 

Légpuska lőlap céltáblához

Manapság már széles választékban vásárolhatsz céltáblát, amelynek a tetején légpuska lőlap tartó is megtalálható. A találat esetén a cél elfordul oldalra, ekkor a másik oldalon megjelenik egy másik állat alakja, ezzel is élvezetesebbé téve a gyakorlást. Nagy előnye, hogy nem kell a lövészetet folyamatosan megszakítani a célok állítgatásával.

A légpuska lőlapoknak több fajtája is van. Általánosságban a legjobb választás a 14 x 14-es, de vásárolhatsz 17 x 17-es vagy ötkörös űrlapot is. Utóbbi nagy előnye a nagy fatartalmú papír, amely nem szakad olyan könnyen. Mindemellett a kis szórásképet gyorsan ki lehet értékelni, ráadásul kiválóan alkalmas 10 m-es diopteres lövészethez is. 

Mágneses céltábla

Természetesen lehetőség van akár mágneses céltábla vásárlására is. Ebben az esetben a célok két sorban egy házban helyezkednek el. Az első sorban lévő kacsák a lövést követően hátrébb húzódnak, majd előre kerülnek a második tengelyen lévő figurák. Ennek az az előnye, hogy a lövedékek összegyűlnek a házban, amelyeket a gyakorlás végeztével könnyedén eltávolíthatunk. 

Mire van szükség a gyakorlás során?

Ahhoz, hogy sikeres vadászatot hajtsunk végre, sokat kell gyakorolnunk. A légpuska lőlaphoz szükségünk lesz egy, a webáruházunkban is kapható Umarex vagy Norica Marth léglövedékre. Emellet természetesen vigyük magunkkal saját fegyverünket is, hiszen anélkül semmit sem tudunk csinálni. Erre a tevékenységre találták ki a lőtereket, ahol bárki gyakorolhatja a lövészetet, akár kezdő, akár profi személyről van szó. 

A légpuska lőlapot tehát főként gyakorláshoz használják a kezdő és a profi vadászok. Az erre a célra létrehozott lőtereken bárki kedvére próbálkozhat. Használhatunk céltáblát, amelynek a tetején légpuska lőlap tartót is találunk, de a tevékenységre kiválóan alkalmas egy mágneses lőlap is, amely még a lövedékeket is összegyűjti.

Tartalomhoz tartozó címkék: légpuska lőlap
Méret-táblázat
Simple Pay