Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Mire és hogyan használhatóak a kanálgépek?

A kanálgép jelentése manapság már nem mindenki számára ismeretes, pedig tulajdonképpen katonai étkészletről van szó. Ez tartalmaz villát, kanalat és egy kést, ami alkalmas konzervek és üvegek kibontására egyaránt.

Mivel ennyi mindenre használható, így manapság már számos alkalomra beszerzik, például nagyobb kirándulások és túrák esetére. De vajon mire és hogyan használhatóak ezek az eszközök? Cikkünkben most ezekre a kérdésre keressük a válaszokat.

 

Mik is azok a kanálgépek?

 

A mai világban már kevesen vannak tisztában azzal, hogy mik is azok a kanálgépek, és mire is jók ezek a rendkívül hasznos eszközök. 

A katonai étkészletként szolgáló, kanálból, villából és egy kompakt késből álló összeállítás számos alkalommal lehet praktikus kiegészítő. Abban különböznek az evőeszközöktől, hogy ezeket konzervnyitóba lehet csúsztatni, ezáltal pedig sokkal kisebb helyet foglalnak el kirándulás során. 

Katonai jellege mára egyértelműen a háttérbe szorult, manapság inkább már általánosabb használatra alkalmazzuk a minőségi kempingfelszerelést. A magyar hadseregben 1964-ben jelent meg először, azóta azonban szinte minden rendszeresen túrázó személy hátizsákjában megtalálhatóak. 

A könnyen tárolható modell nagy előnye, hogy rendkívül kicsi helyen is elfér, ráadásul mindezt úgy teszi, hogy a kanál, a villa és a recés kés mellett még konzervnyitót, valamint üvegnyitót is tartalmaz. Sokan még emléktárgyként is eltesznek egyet, hiszen a legtöbb régebbi típus már sok mindent megélt. 

 

A kanálgépek kínálata

 

Webáruházunkban kapható például az magyar honvédségnél rendszeresített kanálgép, amely nagy kedvenc a turisták körében. Bár vannak, akik elavult konstrukciónak hiszik, de közel sem az, hiszen tartalmaz mindent, amire a kirándulások során szükség lehet. 

Nem egy divatos darab, azonban talán az egyik leghasznosabb eszköz, ha valaki nagyobb sétára indul az erdőben. Egyszerűen tisztítható, minőségi gyártmány, amelyben a konzervnyitó sok esetben mentheti meg az ember életét. 

Emellett természetesen a kanál és a villa is teljesen korrekt méretű, a kés pedig nem a legélesebb, de a funkciójának teljes mértékben megfelel. Kenyér kenésére kiváló, másra egyébként sem nagyon használná az ember. Jó szolgálatot tehet továbbá nyaralás, esetleg külföldi út során is, amikor nem vagyunk biztosak abban, hogy minden kiegészítő a rendelkezésünkre fog-e állni. 

 

Természetesen nem csak hobbi célból, hanem munkára is használható. Remek kiegészítője a vadászok és a horgászok mindennapos csomagjának, hiszen így sokkal könnyebben tudják elfogyasztani a terepre vitt élelmiszereket. 

A webáruházunkban kapható típus rozsdamentes acélból készült, így nem kell attól tartani, hogy idő előtt tönkremenne, esetleg rozsdás foltok jelennének meg rajta. A patenttal zárható műanyag toknak köszönhetően pedig egyik része sem fog elveszni a hatalmas hátizsákban.

A termék nagy előnye továbbá, hogy végre véget lehet vetni a rengeteg, egyszer használatos és eldobható eszközöknek, így óvva a környezetet. Érdemes tehát beszerezni egy kanálgépet, ami bármikor jól jöhet egy nagy túra, kirándulás, vagy éppen munka során. 

 

Mit érdemes még magunkkal vinni az erdőjáráshoz?

 

Természetesen a kilométerek megtételéhez egyéb eszközökre is szükség lehet. Ilyen például egy minőségi kulacs, amelyből biztosan nem folyik ki semmilyen ital. Emellett nem árt elcsomagolni egy rozsdamentes bögrét sem, amiben meleg tea, esetleg instant kávé készíthető. 

Mindenképpen ajánlatos megfelelően felkészülni, és olyan kiegészítőket eltenni, melyek kis helyet foglalnak, könnyűek, mégis hasznosak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kanálgép
Méret-táblázat
Simple Pay