Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Minden, amit a taktikai tőr kapcsán érdemes tudni

A taktikai tőr kétségkívül az egyik legrégebb óta használt fegyver, amelyet mindig próbáltak úgy alakítani, hogy könnyen lehessen használni. Méretében és fajtájában mindig igazodott az adott földrajzi hely tulajdonságaihoz is.

De vajon mit érdemes tudni róluk és milyen típusai léteznek? Cikkünkben most ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

 

Mi is az a taktikai tőr?

 

A különböző vágószerszámok nem véletlenül tartoznak a legrégebbi típusú eszközök közé, amit az ember valaha készített. Már az őskorban is voltak hasonló változatok, amikkel nemcsak vadásztak, hanem egyéb tervékenységet is folytattak. A harci kések azonban idővel növekedésnek indultak, amikből aztán elkészültek az első nagyobb méretű fegyverek is. 

A taktikai tőrök kialakulásában és azok fejlődésében nagy szerepe volt az éghajlatnak és a földrajzi területeknek egyaránt. Bár nagy különbségek voltak a kialakításukban, a tervezésük során a minőség, a megbízhatóság és a tartósság minden esetben fontos szempont volt.

 

A taktikai tőrök kínálata

 

A webáruházunk termékpalettáján számos különleges szerszám található. Legyen szó egy Elita Force bicskáról, esetleg egy Magnum Slender zsekbésről, nálunk szinte minden változatot be lehet szerezni. Előbbi egy 73 grammos kivitel, aminek hossza 165 milliméter. Maga a penge ebből csak 70 milliméter, így egy viszonylag kényelmesen használható darabról van szó. 

Az Umarex gyártmányának anyaga 420SS, így tartósságot és megbízhatóságot garantál a felhasználója részére. A szállíthatóságról pedig az összecsukható kialakítás gondoskodik, ami további előnyökkel szolgál a használója számára. 

Ezzel szemben a Magnum által piacra dobott Slender zsebkés egy 440A-s anyagú, 2,7 milliméteres pengevastagságú típus. Ennek hossza 8,8 centiméter, míg az egész modell pontosan 21 centiméter. A markolatot rozsdamentes acélból készítették, ami mellett az eszközt ellátták egy biztonsági zárral is. A nem túl könnyű tárgy azonban remek szolgálatot tehet a mindennapok során, akár a munkában, akár a ház körül. 

Amennyiben valaki egy komplexebb változatban gondolkodik, számára remek megoldás lehet a Walther Multi TacKnife tőr is, ami egykezes kivitelben került a webáruházunkba. A hegyes pengéjű típus alumíniummarkolattal rendelkezik, ami mellé egy fogazott élrészt társítottak. Nagy előnye az üvegtörő hegy, illetve a számos apró eszköz, amivel további tevékenységeket végezhetünk. 

Ilyen például a konzervnyitó, a sörnyitó és persze a fogó és bitkészlet egyaránt. Akár egy piknikről, sátrazásról, esetleg egy kirándulásról van szó, előbbi kettő sok esetben jól jöhet. A csukott mérete 112 milliméter, míg nyitva közel 200 milliméter nagyságú. Az egész gyártmány egy 227 grammos kivitel, ami zsebben is bőven elfér, így könnyen hordozható.

Ugyanúgy Walther tervezés a P99 Tactical Knife tőr, amely egy 440 C 58 HRC pengével ellátott, cordura tokkal kiegészített modell. Ezt a kést a kraton markolat teszi igazán egyedivé, amely még vizes körülmények között sem csúszik ki a kézből. Remek választás erdőbe, ahol mindig szükség van egy késre, amivel megtisztíthatjuk a terepet. 

Egy övcsipesz biztonsággal a helyén tartja az eszközt, ami ennek köszönhetően mindig kéznél lesz. Ágak vágásához, hasogatáshoz, menedék építéséhez, szinte bármihez remekül passzol ez a nagyszerű és minőségi P99. A típust akár élezni is tudjuk, ami rendkívül egyszerűen megvalósítható akár egy kövön, akár egy speciálisan erre készített terméken.

Tartalomhoz tartozó címkék: tőr
Méret-táblázat
Simple Pay