Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Minden, amit a Hämmerli FireFox 500 légfegyverről tudni kell!

Manapság egyre többen vásárolnak olyan puskát, amelyet akár hobbi célból is lehet használni. A Hämmerli FireFox 500 légfegyver pontosan egy ilyen változat, hiszen könnyű súlya miatt akár kezdők is használatba vehetik. Az ifjúsági puska azonban nemcsak a fiatalok számára kiváló darab.

De vajon mit érdemes tudni róla? Ebből a cikkből minden kiderül!

 

Mi is az a légfegyver?

A légpuskánál a lövedéket nem a töltet robbanása által keletkezett gázok repítik ki a fegyverből, hanem sűrített levegő, esetleg szén-dioxid. Az előbbi esetén beszélhetünk előre sűrített levegőről is, míg utóbbinál a hajtógáz egy patronban található. Az első ilyen változat a Girandoni-szélpuska volt, amelyet még az 1700-as évek végén találtak fel és vettek használatba. 

A légpuska alkalmas célba lövés gyakorlása során, de kisebb állatokra semmi esetben sem lőhetünk, hiszen manapság már rengeteg vadon élő és védett egyed él. Célba lövés esetén azonban alkalmas gyakorlásra és szórakozásra egyaránt. 

A Hämmerli FireFox 500 légfegyver 

A webáruházunkban kapható Hämmerli légfegyver egy könnyű szintetikus tussal ellátott, automata biztosítással felszerelt termék. Idehaza a gyengített, 7,5 J-os kivitelben került forgalomba. A műanyag tus szintetikus és ergonomikus is egyben. A tus végére egy visszarúgást elnyelő gumiborítást is tettek. Az automata biztosítás megakadályozza a kisebb és nagyobb sérüléseket egyaránt. Igény esetén akár manuálisan is használható a légfegyver. 

A terméket a német Umarex cég gyártja, amely tulajdonképpen egy ifjúsági puska. A Hämmerli FireFox 500 légfegyver 18 éves kor felett szabadon vásárolható. A modern megjelenése és persze az előbb említett viszonylag kis súlya miatt kezdő légpuskának is alkalmas. Az irányzékai fénygyűjtősek, a cső végén egy szereléksín található, amire akár egy fegyverlámpát is rá lehet helyezni. 

A légpuska főbb jellemzői:

 • Magas minőséget képvisel

 • Rendkívül pontos, így biztonságos is egyben

 • Formája nagyon jól kézre áll

 • Súlyának köszönhetően szinte bárki használatba veheti

 • 7,5 J-os kivitelű

 • Súlya: 2850 gramm

 • Hossza: 1130 milliméter

 • Csőhossz: 420 milliméter

 • SA elsütés

 • Fénygyűjtős irányzékkal ellátott

 • Csőszájfékes légfegyver

 • A német Umarex gyártja

 

Mire van szükség a Hämmerli működéséhez?

Természetesen ahogy egy fegyver, úgy ez sem működik megfelelő léglövedék nélkül. Választható hozzá Umarex Mosquito változat, amelyben 500 darab lőszer található. A lapos fejes és bordázott testes termék 0,44 grammos típus. Ugyanez a márka gyártja a Cobra léglövedéket is, amelyben szintén 500 lőszer kapott helyet. Ez már azonban egy nehezebb változat, hiszen a 4,5 kaliber 0,25 grammos súlyú. 

Amennyiben nem Umarexre vágyik valaki, választhat hyper Velocity Field pellett léglövedéket is. Ez egy 4,5 mm-es lőszer, amelynek borítása műanyagból van. A fémhegy pedig nagy átütő erőre képes. A 100 db-os kivitelben 5,4 grammos léglövedékek találhatóak. 

Szükséges-e engedély a légpuskához?

Magyarországon azok az eszközök számítanak légpuskának, amiknek az energiájának maximum 7,5 J-os értéke van. Az ez alatti fegyverek vásárlásához nem szükséges semmilyen hatósági engedély. 18 éves kor felett bárki vásárolhat egy hasonló terméket anélkül, hogy lenne róla papírja. Használni azonban kizárólag kijelölt céllövöldében, esetleg lőtéren, magánterületen lehet. Ezek az eszközök sportlövészeti és céllövészeti célokra alkalmazhatóak, más esetben hatósági következményekre számíthatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hämmerli firefox 500
Méret-táblázat
Simple Pay