Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Minden, amit a H&K USP Airsoftról tudni érdemes

Az USP Airsoft még az 1980-as évek végén megjelent fegyver egyik valós másolata. Az eredeti változatot számos országban használták a rendvédelmi és a katonai szervezetek. De vajon milyen tulajdonságai vannak ennek az airsoft pisztolynak? Mit érdemes tudni ezekről a patronos fegyverekről? Ebből a cikkből minden kiderül!

A HK USP Airsoft eredete

 

A Heckler & Koch vállalatot két szakember alapította. Edmund Heckler és Theodor Koch több mint 50 éve van a szakmában. Azóta szállítanak harci fegyvereket több ország fegyveres erői számára. A termékeik mindegyike rendkívül magas minőségű, éppen ezért használják azokat az elit alakulatok világszerte. A világsikerű fegyvereik között szerepel a Bundeswehr G3-as puskájának módosított változata, a G36C.

 

A H&K USP Airsoft patronos fegyver az 1989-ben debütált H&K USP pisztoly élethű mása. Az akkori modellt több országban a rendvédelmi és a katonai szervezetek alkalmazták. Az ehhez szükséges energiát egy 12 grammos Co2 patron biztosítja. A terméket a gyártó elsütő billentyű biztosítással és fix irányzékkal látta el. 

 

A fegyver jellemzői


 • Az USP Airsoft fegyver tárkapacitásába 16,
 • A szán, a belső szerkezet, az elülső billentyűk fémből, míg a markolat és a test külső borítása erős polimerből készült. 
 • Hossza 192 mm.
 • A csőhossza 112 mm.
 • A szereléksín 22 mm-es.
 • Energia: 1,3 J
 • Súlya 970 gramm.
 • A patronos fegyvert az Umarex gyártja, amely egy német fegyverkészítő márka. 
 • Kaliber: 6 mm (BB golyó)
 • Működéséhez szükséges egy 12 grammos Co2 patron.
 • A lövedék kezdősebessége 370 FPS
 • A fegyver manuálisan biztosítható.

 

A termékhez webshopunkban számos kiegészítő és lövedék is vásárolható. A patronos fegyver ezen változata nagyon hasonlít az eredeti darabhoz. A terméket aprólékos részletességgel dolgozták ki, amely megtévesztésig hasonlít az 1989-ben kiadott verzióhoz. A kezelőszervek és az egyéb jelölések szintén megegyeznek az eredeti USP Airsofton lévőkkel. 

 

Mire használhatóak a patronos fegyverek?

 

A webáruházunkban is kapható változatok felhasználása esetén fontos tudni, hogy patronos airsoft fegyvereket csak minden 18-ik életévét betöltött, nagykorú személy vásárolhat. Tartásához hatósági engedély nem szükséges, ám kiskorú csak cselekvőképes felnőtt jelenlétében vehet kézbe és használhat airsoft fegyvert. 

 

Ezeket a fegyvereket csak védőfelszerelésben, minimum egy védőszemüveg használatával lehet alkalmazni. Ajánlott azonban a teljes arc eltakarása valamilyen maszk segítségével. A jelenleg hatályban lévő törvények azonban nem teszik lehetővé az airsoft fegyverek közterületen történő használatát, így csak elkerített magánterületen használhatóak. 

 

Akár saját járműről, akár tömegközlekedési eszközről van szó, a fegyver csak ürített állapotban szállítható. Ez megakadályozza a véletlen sérüléseket, hiszen a lövedékeket a tártól elkülönítve lehet csak magunkkal vinni. Használat után pedig mindig ellenőrizd, hogy milyen lövést adtál le utoljára az airsoft fegyvereddel. Sorozatlövést követően ugyanis a rugó nem biztos, hogy nyugalmi állapotban van, így használat előtt mindig bizonyosodj meg a termék állapotáról. Egy elhasználódott vagy meggyengült rugó a fegyver erejére is könnyen kihathat.

Tartalomhoz tartozó címkék: usp airsoft
zöldhétfő
Méret-táblázat
Simple Pay