Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Minden, amit a dobókés kapcsán tudni akartál!

Ha sátrazni, kempingezni, esetleg vadászni támadna kedved, és még nem rendelkezel megfelelő eszközökkel, akkor egy dobókést mindenképpen érdemes lenne beszerezned. Egy megbízható szerszámmal ugyanis jóval egyszerűbb és biztonságosabb az erdőjárás. Mindegy tehát, hogy hobbihoz, esetleg munkához lenne szükséged egy prémium darabra, mi segítünk kiválasztani a megfelelő dobókést!

Mire használhatóak a taktikai eszközök?

 

A hatalmas készletből nagy gondot okozhat kiválasztani azt a tökéletes taktikai eszközt, amely bármilyen alkalomkor jól jöhet. Egy speciális kés azonban mindig jó, ha van nálunk, teljesen mindegy, hogy hova is megyünk. Ezek az apróságok rendkívül egyszerűen és gyorsan használhatóak, hiszen a legmodernebb technológiával készülnek. Ide tartoznak a Herbertz, a Walther és persze a Force gyártmányai is, amelyekben bármikor meg lehet bízni. Jó szolgálatot tehetnek, amikor zsigerelésről, anyag átvágásáról, sátor felállításáról vagy éppen ételek készítéséről van szó.

 

Webáruházunkban a taktikai eszközök között számos különleges és minőségi darabot megtalálhatsz, amiből biztosan könnyedén kiválasztod majd az igényeidhez legközelebb álló változatot. 

 

A dobókések legfőbb tulajdonságai

 

Természetesen szinte bármilyen fajtájú késsel lehet dobálózni, de ezek előbb vagy utóbb megadják magukat. A minőségi dobókéseknek azonban nincs élük, ami alapesetben nehezíti a stabil fogást, ám egy jó súlyelosztással rendelkező kés súlypontja pontosan a gyártmány felénél van, ez biztosítja a stabil röppályát. Egy nehezebb kivitel stabilabban tud repülni, aminek köszönhetően sokkal mélyebbre is tud fúródni, mint egy könnyebb változat. 

 

A dobókéseket általában egy darab fémből készítik el, ráadásul legtöbb esetben még markolatot sem terveznek hozzájuk. Az eszközök hossza határozza meg annak használhatóságát, tehát minél hosszabb kést veszünk a kezünkbe, annál távolabbra lehet vele célozni. 

 

A dobókések kínálata

 

Webáruházunkban többféle modell is található. Ott van például a Herberzt Barentöter gyártmánya, amely egy acél változat. Kialakítása inkább hasonlít egy hagyományos késhez, mint egy dobóverzióhoz, azonban hossza és erőssége is másabb, mint egy konyhai esetében. Az eszköz 24 centiméter, amihez ráadásul egy gyöngyvászon tok is tartozik. 

 

Egy másik, jóval különlegesebb darabunk a Cudeman súlyozható dobókés. Ez egy 420-as acélból gyártott kivitel, amelynek súlyelosztását akár egyénileg is, teljesen egyszerűen be lehet állítani. A mérethez illő tokban kínált 15 centiméteres változatot a gyártó igényesen és minőségi anyagokból készítette el. 

 

Választható továbbá dobókés szett is, amelyből szintén a Herbertz kollekciója az egyik legjobb összeállítás. A kések teljes hossza 24, 22 és 25 centiméter, amelyekhez egy gyöngyvászon tok is tartozik. Ez a felszerelés remek kiegészítője nagyobb túráknak, vadászatnak, erdőjárásnak egyaránt. Nem árt tehát beszerezni akár egy többdarabos szettet, amelynek köszönhetően többféle méret is rendelkezésünkre áll, ha éppen szükségünk van rá. 

 

Ami pedig a Walther termékeit illeti, az egyedi 440-es pengével ellátott MT I egy acélpengés modell, amit felül vágóhoroggal egészítettek ki. A szintetikus markolatnak köszönhetően bárki számára stabil fogást eredményezhet. Az 55 centiméteres kés gyöngyvászon tokban került forgalomba, így még a tárolása is megoldott.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: dobókés
Méret-táblázat
Simple Pay