Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Miért hasznosak és milyenek is a katonai nadrágok?

A seregben állomásozó hazafik vágynak az otthon melegére és a családjukra, ám ez nem adatik meg nekik, vagy csak nagyon ritkán. Szeretnének azonban ők is valahová tartozni és biztonságban hazaérni a feleségükhöz és a gyerekekhez. A katonai nadrágok terepszíne lehetővé teszi a rejtőzködést és a csoporthoz való tartozást. Az egyéniség kifejezése azonban a seregben is fontos.

Cikkünkben eláruljuk, hogy miért is hasznosak és milyenek a katonai nadrágok.

 

A katonai ruházat használatának lényege

 

Egy jó nadrág és egy felső lényegében elrejti viselőjét bárhol, ha terepre kell menni. Az álcázás múltja nem is indulhatna máshonnan, mint az erdőből és a természetből. A vadonban szinte minden állat próbálja magát valahogy elrejteni a kíváncsi szemek és a ragadozók elől. Rengeteg látványos módszere van annak, hogyan próbálják meg megtéveszteni az ellenséget. 

Az álcázás fogalma azonban 1890-ig nem volt tisztázva, amelyet egy zoológus, Sir Edward Poulton írt meg az erről szóló kötetében. A huzagolt csövű kézi lőfegyverek 19. századi elterjedéséig előszeretettel öltöztették a katonákat rikító ruházatba. A legjobb példa erre, hogy a britek katonai csapata piros zubbonyban harcolt az ellenség ellen. 

Ennek hatására kezdtek el a mesterlövészek egyre inkább a mostani katonai nadrágokra jellemző színű ruhákat viselni. A keki változat a 19. században kezdett elterjedni. Ezt követően pedig egy évszázaddal később, az első világháború idején a légi támadások miatt a seregnek egyre jobban kellett magát álcáznia. 

 

A katonai nadrágok kínálata

 

Manapság a terepmintás felszereléseket nemcsak a katonai csapatok viselik, hiszen ez most már szinte a divat része. A leghíresebb tervezők is előszeretettel alkalmazzák ezt a mintát, így nem csoda, hogy a webáruházunk kínálatában is számos változat közül lehet válogatni. 

Ott van például a hagyományos kanálzsebes gyakorlónadrág terepmintás kivitelben. A közkedvelt, régi magyar modell másolata erős munkásnadrágnak is beillik. A méretválaszték 48-tól 62-ig található meg nálunk az M-Tramp gyártmányából.

Amennyiben egyszínű verziót keresel, akkor válaszd a moleszkin zöld katonai nadrágot, amely erős és strapabíró anyagból készült. A nadrágot emellett szellőzőlyukakkal látták el. Az alsóruházatot 100% pamutból és moleszkin, közepes finomságú fonalból szőtt szövetből tervezték meg. 

Másik lehetőség a Mil-Tec nadrág terepmintával. A BDU nadrág tulajdonképpen az amerikai sereg rendszeresen használt gyakorló egyenruhájának részét képezi. Kivitelezése rendkívül praktikus, nem mellesleg nagyon kényelmes modell. Remekül ellenáll az időjárási viszontagságoknak, legyen szó bármilyen kontinensről. A hat zsebbel ellátott ruha két darab nyitott, kettő mellső, dupla farzsebet és két oldalzsebet kapott. Az utóbbi négyet ráadásul gombbal lehet zárni, így biztonságosan tárolhatóak benne az apróságok is. 

 

Milyen katonai ruházatot találhatsz még nálunk?

 

Webáruházunk kínálatából rendelhetsz még taktikai hátizsákot is, amely nagyon jól tud jönni, ha több felszerelést is magaddal kell vinned. A praktikus, 20 literes, váz nélküli darab kétrészes belsővel rendelkezik. A stabil tartást pedig az oldalakon található TUK csatok teszik lehetővé. Ideális választás nagyobb túrákhoz, kirándulásokhoz, de megállja a helyét még a mindennapok során is

Vásárolhatsz webshopunkban még kockás, hosszú ujjú ingeket, csizmákat, de még mellényeket és pulóvereket is. A minőségi termékeinkre hosszú távon számíthatsz, hiszen anyagösszetételük minden esetben kiváló.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: katonai nadrágok
zöldhétfő
Méret-táblázat
Simple Pay