Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Mi az pontosan, és mire használható a katonai álcaháló?

Biztosan te is láttál már katonai álcahálót, ami azt a célt szolgálja, hogy egyes részeket, vagy akár magunkat könnyebben el tudjunk rejteni a kíváncsi szemek elől. Leginkább a vadászíjászok, illetve a természetfotósok alkalmazzák ezeket, természetesen a mesterlövészeken kívül. 

De mik is pontosan ezek a kellékek, és mire használhatóak? Cikkünkben ezeket mutatjuk most be.

Kik használnak katonai álcahálót és álcaruhát?

 

A legtöbb esetben a 3D álcaruhát, illetve a katonai álcahálót a természetfotósok, a vadászíjászok, illetve néhány esetben a vízimadár-vadászat alkalmával, valamint ragadozóvadászatokon alkalmazzák. 

A termék ötlete a skótoktól származik, akik valahol a középkor végén, az újkor elején találták ki ezt az álcázási módszert. Általában vadászathoz vették elő, amikor arra volt szükség, hogy az állat ne vegye észre az embert. Olyannyira bevált, hogy a mai napig előszeretettel alkalmazzák ezt a típust. 

A fő célja az, hogy olyan formát és kinézetet ölthessünk magunkra, amely megtéveszti a vadakat. A természethű alkotás eloszlatja az állatban a kételyt, nem véletlen, hogy manapság főként a lesvadászat során kerül előtérbe a katonai álcaháló és az álcaruha. 

Hasznos lehet továbbá a megfelelő terepen a cserkeléshez is egyaránt. A termék rendkívül hatékony, így a legtöbb esetben az álcázáshoz nincs is szükség másra. 

Ami pedig a természetfotózást illeti, tisztában vagyunk vele, hogy mennyire praktikus kiegészítője lehet a munkának. Azonban fontos, hogy a különböző terepre és növényzethez a megfelelő típust érdemes magunkkal vinni, amit aztán megfelelően kell alkalmazni. Hiába a hatékony eszköz, ha azt nem jól állítjuk be. 

 

A katonai álcahálók kínálata

 

A webáruházunk választékában számos kivitelű, nagyságú és változatú álcaháló található. Ott van például a Camo Systems modell, amely 2,4 méter széles álcázásra alkalmas termék. A gyártó a modellt 100% PVC-ből alkotta meg. Amennyiben egy méter rendelését adod le, abban az esetben 2,4 méter x 1 méteres darabot küldünk a részedre. 

A másik nagysikerű darabunk az M-Tramp jóvoltából készített eszköz, amely része a termékpalettánknak. A terepháló ugyanúgy álcázásra szolgál, mint a többi, ám erősebb, mit a társai. A hardwood terepszínben beszerezhető típus 220 centiméter széles, ennek kapcsán is az egy méteres rendelésnél egy 2,2 méter x 1 méteres modellt juttatunk el hozzád. 

 

Mi a helyzet az álcakabátokkal és ruhákkal?

 

Nemcsak más elfedésére szolgáló eszközök léteznek, hiszen készül például Ghillie álcakabát is, amely egy kapucnis kivitel. A két nagyméretű zsebbel ellátott felsőruházat teljes mértékben tűzálló, aminek tartozéka továbbá egy vállpántos hordtáska is. 

Ennek köszönhetően könnyedén magaddal viheted a terepre. Két változata található meg nálunk, az egyik a terepszínű, a másik pedig a sivatagi terepszínű. Fontos tudni azonban, hogy mivel importtermék, így a szállításra 10-12 munkanapot szükséges várni.

A másik Ghillie termékünk a négyrészes, teljesen tűzálló álcaruha, amely bárhol és bármikor hasznos lehet. Ezt a kivitelt sem csak kizárólag a sereg viseli, hiszen sok más helyzetben is előnyös tud lenni. 

A szett tartalma egy nadrág, egy sapka, egy puskaálca és egy kabát. Utóbbi egy rendkívül rugalmas derékkal ellátott, két nagyobb zsebbel kiegészített típus. A sapka akár hideg időben is megállja a helyét, hiszen bélelt termékről van szó, amit állszíjjal láttak el. 

A puskát álcázó rész pedig egy 120 centiméter hosszú, a két végén gumi rögzítőgyűrűvel kiegészített tartozék. Rendelheted terepszínben, havas terepmintában, éjszakai terepstílusban, illetve sivatagi terepárnyalatban egyaránt.

Tartalomhoz tartozó címkék: katonai álcaháló
Méret-táblázat
Simple Pay