Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Légpuska céltábla használata a pontosabb lövések érdekében

A légpuskával történő gyakorlás elengedhetetlen kelléke a céltábla. A gyakorlás mellett azonban hasznos segítségnek bizonyul a fegyver kalibrációja során is, hiszen pontos beállításra nyújt lehetőséget az irányzékok és távcsövek terén egyaránt. Az alábbi írásban a légpuska céltáblák alapvető szerepét, illetve a precízebb lövéseket biztosító módszereket mutatjuk be.

A gyakorlás pontosabbá tesz

Minél többet gyakorolunk a légpuskával, annál pontosabb találati arányt érhetünk el a céltáblán. Egy alkalom során a lőtéren akár száz vagy annál is több lőszert felhasználhatunk, hogy javítsunk a precizitáson. A gyakorlásokhoz érdemes bőven biztosítani céltáblákat, mivel 5-10 leadott lövés után már cserére szorulnak. Az eredmények a céltábla visszahúzása után azonnal megtekinthetők, és meg lehet állapítani az esetleges pontatlanságok irányát. Célszerű mindig alaposan megfigyelni a pontatlan lövések helyét, hiszen kitűnően rávilágítanak a javításra szoruló pontokra. A Norica Shooter légpuska garantált pontosságot nyújt, így a technikai feltételek tökéletesen biztosítottak.

A légpuska céltábla a legjobb segítség a pontos kalibráláshoz

A nyílt irányzék használata mellett egyre népszerűbbek a légpuskára szerelhető távcsövek is. A távcsövek segítségével a távolabbi célpontok gyorsabban és pontosabban megcélozhatók, így nagyobb hatékonyság érhető el. Legyen szó nyílt irányzékról vagy távcsőről, a légpuska céltábla nélkülözhetetlen a pontos beállítás elvégzéséhez.

A legtöbb céltáblán körök láthatók, amelyek különböző pontszámokkal rendelkeznek. A céltábla közepének eltalálása a legjobb eredmény, amely legtöbbször 10 pontot ér. A középponttól kifelé haladva csökkennek a pontszámok, így a céltábla szélének eltalálása már csak 1 pontot eredményez. A céltáblák körvonalai és a bennük található számok hatékonyan segítenek megállapítani a becsapódó lövések irányát. Az irányok alapján pedig következhet a légpuskák finomhangolása, hogy pontosabb találatok születhessenek. 

Mit tehetünk, hogy a lövések pontosabbak legyenek?
 

Amennyiben a légfegyver szakszerű kalibrálása megtörtént, és a találati pontosság még mindig alacsony, célszerű a probléma forrását megkeresni. Fontos az elején leszögezni, hogy a webáruházunkban kapható légfegyverek is állandó karbantartást igényelnek, így kifejezetten ajánlott havonta legalább egyszer időt szánni a tisztítási munkákra. A régebben kalibrált fegyverek esetében ugyanis az alkatrészek elhanyagolása, illetve az ütések és rázkódások miatt jelentősen csökkenhet a pontosság mértéke.

Ha megbizonyosodtunk a megfelelő kalibrációról, következhet az emberi tényezők vizsgálata. A helyes testtartás és a kiegyensúlyozott légzés egyaránt szükséges a lövész részéről a pontos találatok eléréséhez. A testtartás folyamán gyakori hiba a görnyedés, ami miatt a gerinc ferdesége miatt a stabilitás megszűnik. A stabilitás elvesztése csökkenti a pontosságot, mivel a test sokkal könnyebben mozdul el a ravasz meghúzásának kritikus pillanatában. A lövészet közben előforduló hibák közé tartozik még a túlzott görcsösség, amely sokszor lelki eredetű probléma. A görcsös, túlzott erőfeszítés egyszerűen megállapítható a lövész csuklójának és kézfejének megfigyelése alapján.

Ha bármilyen kérdésed van a légfegyverekkel vagy a céltáblákkal kapcsolatban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk neked!
Tartalomhoz tartozó címkék: légpuska céltábla
Méret-táblázat
Simple Pay