Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Ha fegyverlámpa, akkor Olight!

Ha fegyverlámpa, akkor Olight!

Aki vadászik vagy bármilyen egyéb hobbihoz, esetleg hivatásos lévén fegyvert használ, tudja, hogy milyen fontos a megvilágítás, az, hogy tökéletesen lássuk a célpontot. Így tehát a fegyverlámpa elengedhetetlen kellék minden olyan esetben, amikor a fényviszonyok nem kedveznek számunkra. Természetesen ilyenkor érkezik a kérdés: melyik fegyverlámpát válasszuk? Mai témánk az Olight fegyverlámpa, a cikk végére pedig mindenki eldöntheti, hogy ez a márka adja-e majd a számára legpraktikusabb lámpát.

Webáruházunkban taktikai és fegyverlámpák egyaránt elérhetőek, így biztosan mindenki megtalálja a számára szükséges lámpát, legyen szó akár vadászatról, akár önvédelemről. Fontos, hogy praktikusak, könnyen használhatók és csendesek legyenek ezek a lámpák. Lényeges szempont lehet vadászat vagy túra során, hogy a lehető legtöbb ideig kibírja a lámpa, így a legjobb az, ha valamilyen tok segítségével magunkkal tudjuk vinni a fegyverlámpa töltőjét, esetleg egy csere akkumulátort.

Az Olight fegyverlámpák

Az Olight cég termékei minőségi, tartós, hordozható megvilágító eszközök. Ötvözik a lehető legkisebb méretet a legnagyobb teljesítménnyel. A technológia által vezérelt cég legfontosabb szempontja a végfelhasználó, ezért is csatlakozott azon gyártókhoz, akik az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) által kidolgozott szabványokat és szimbólumokat alkalmazzák.

Ezek a szabványok és egységes jelzések lehetőséget adnak a vásárlónak arra, hogy a megvásárolni kívánt termék paramétereiről egyértelmű tájékoztatást kapjon.

Az alábbi 6 kritériumot foglalja magába a NEMA FL1 szabvány

 • Fényáram
 • Világítási idő
 • Fénysugár hatótávolsága
 • Legnagyobb fényerősség
 • Cseppmentesség
 • Vízállóság / meríthetőség

Akit a fizikai fogalmak részletesen is érdekelnek, az az interneten minden definíciót megtalál.

Milyen fegyverlámpát válasszunk?

Érdemes átgondolni és szettben vásárolni, mert egyben megkapjuk mindazt, amire szükségünk lehet. Ez különösen akkor lehet okos megoldás, ha ez az első lámpa, amit vásárolunk. Jó választás lehet az Olight M23 Magyar vadász fegyverlámpa szett, melynek tartalma:

 • M23 Javelot LED lámpa
 • X-WM02 mágneses szerelék
 • RM23 lengőkapcsoló
 • töltő és akkumulátor
 • zöld szűrő

Mit is tud ez a lámpa?

Nézzük meg a műszaki adatait a teljesség igénye nélkül. Érdemes tudni, hogy ez a termék az M22-es modell továbbfejlesztett változata. Nagyobb teljesítményű LED-et kapott, a fénye pedig szűkebb sávban fókuszált, ezzel is növelve a hatótávolságot. 1020 lumenes, 436 méteres hatótávolságával páratlan termékké nőtte ki magát. Mindemellett bármely általános felhasználásra is kiválóan alkalmas.

Hogyan szerelhetjük fel a lámpát a fegyverre?

Alapvetően két módszert használhatunk:

1, A weaver kengyel

Ennél a módszernél problémaként jelentkezhet a lámpa és a szerelék tömegének összege. 100 méteren már 25-30 cm-es szórást is okozhat, amit egy lelkiismeretes vadász nem enged meg magának a sebzés lehetősége miatt. A kengyel felszerelésénél körültekintően kell eljárni, és valamilyen gumival alábélelni a kengyelt.

Biztosítani kell a tapadást anélkül, hogy a csavart ésszerűtlenül meg kelljen húzni. Remek megoldás lehet egy bicikli belsőjének méretre vágott darabja, ami kellő biztonságot ad a fémcső sérülésének elkerülésére. Ha van nyomaték kulcsunk, itt remek szolgálatot fog tenni.

2, A másik lehetőség a mágneses lámpaszerelék

Ennél a megoldásnál az első felmerülő kérdés általában az, hogy vajon le tud-e esni. Alapvetően az a tapasztalat, hogy első ránézésre aggódva tekintenek a felhasználók erre a lehetőségre, holott ez nagyon stabil rögzítést biztosít. Emellett a legkisebb szórást lehet elérni ezzel a módszerrel.

Gyakran bizonytalanok a vevők a rozsdamentes csövek esetében, de ebben az esetben is remekül fog tartani a mágneses szerelék. Itt leginkább arra kell figyelemmel tekinteni, hogy a mágnes és a fém ne érintkezzenek egymással, mert a cső fizikai sérülését okozhatja.

A mágneses megoldás választása azért is optimális, mert abban az esetben is egyszerű használni a lámpát, ha nincs felszerelve a fegyverre, illetve ha fel van, akkor is könnyűszerrel levehetjük róla. Hasznos lehet a vad elejtésekor, de egyéb számos esetben is.

Az Olight M20 Warrior a legnagyobb lámpa, amit távcsőre még érdemes felszerelni. Ez a méret nem károsítja a távcsövet. Ennél nagyobb lámpa már a súlya miatt veszélyt jelenthet a távcsőre, aminek értéke jóval nagyobb egy lámpa áránál. Amennyiben mégis szükséges, akkor a lámpát a fegyver csöve alá kell szerelni.

Egy vadászat során bármi megtörténhet, így fontos, hogy a fegyverlámpánkon kívül a ruházatunk is megfelelő legyen. Az igazán extrém helyzetekre tökéletes választás az Afars Extreme kabát, ami a heves esőzésnek is ellenáll. Végezetül javasoljuk, hogy a fegyver és a saját biztonságunk érdekében is a szereléseket egy erre alkalmas helyen végezzük el a megfelelő szerszámok használatával.

Ha bármilyen ruházat vagy felszerelés kapcsán bizonytalan vagy, keress minket bátran elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: fegyverlámpa
Méret-táblázat
Simple Pay