Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Felszerelések vadászathoz - mit érdemes bepakolni?

Nem szeretnéd, hogy vadászat előtt bármi fontos kimaradjon a felszerelésből? Ismerd meg a hasznos eszközöket, és készülj fel szakszerűen!

Melyek a legfontosabb felszerelések vadászathoz?

  • Elemlámpa: Egy hosszabb hatótávolságú elemlámpa sokat segít, ha már sötétben szükséges tájékozódni a környezetben. A sokszor nehézkes felszerelés cipelése önmagában is elegendő kihívás a vadászat során. Rossz látási körülmények között, megfelelő világítás nélkül közlekedni rendkívül balesetveszélyes. Ahhoz, hogy naplemente után is hatékonyan tájékozódj a környezetedben, használj minőségi zseblámpát. A webáruházunkban található elemlámpák garantálják az ideális látási viszonyokat, és megbízható társaid lesznek a sötétben.

  • Elsősegély csomag: Akárcsak egy kirándulásra vagy túrázásra, a vadászatra is rendkívül fontos elsősegély csomagot vinni. Ha a természetben töltesz időt, mindig célszerű felkészülni a kisebb-nagyobb balesetekre. Egy esést követően kisebb horzsolásokat, de mélyebb sebeket is szerezhetsz. Ahhoz, hogy a vérzést megállítsd, és a sebeidet szakszerűen fertőtlenítsd, elsősegély csomagra van szükséged. Az elsősegély csomagban legyen fertőtlenítő, géz, ragtapasz és kötszer is.
     

  • Kés, tőr: Egy éles kés elengedhetetlen része a vadászati felszereléseknek. Manapság már kifejezetten vadászati célokra alkalmazott kések közül lehet választani. A vadászati kések pengéi a masszív anyagokat is egyszerűen vágják át, és nem jelent akadályt számukra a sűrű növényzet sem. A kések pengéi mellett érdemes odafigyelni a markolatra is. A csúszásgátló markolatok segítenek abban, hogy a kést mindig stabilan tarthasd. A késeket ajánlott erős minőségű anyagból készült tokban tárolni.
     

  • GPS, iránytű, térkép: A tájékozódáshoz már mindenki GPS-t használ, azonban fontos felkészülni az offline szituációkra is. A klasszikus térkép és iránytű párosítás még mindig megbízható tájékozódást kínál. Ha a digitális eszközök felmondják a szolgálatot, elengedhetetlen, hogy térkép és iránytű segítségével meg tudd határozni az útvonalat. 

Milyen ruházatot érdemes választani?

A terepszínű ruházat kiválóan segít beleolvadni a környezetbe. Célszerű mindig a vadászat konkrét helyszínéül szolgáló terep színei alapján ruházatot vásárolni. A terepszínű ruhák számtalan árnyalatban elérhetők, így minden környezeti stílushoz tökéletesen lehet igazodni.

A ruházatokon belül fontos megemlíteni a terepszínű nadrágokat, hiszen a mozgások során a nadrágok az egyik legjobban igénybe vett ruhadarabok. A kényelmes kialakítású terepszínű nadrágok segítenek a könnyű mozgásban, és elegendő helyet biztosítanak néhány fontos tárgy tárolására. A Mil-Tec ACU RipStop nadrág erős, szakadásmentes anyagainak köszönhetően nem kell aggódni a szúrós növények, és az esések utáni lyukas foltok miatt sem.

Extra kiegészítők

Könyvek és magazinok: Sokszor akár órákig szükséges várakozni vadászat közben, és ez bizony unalmas lehet. Az ilyen szituációkra érdemes felkészülni, és bepakolni a táskába néhány érdekes könyvet vagy vadász magazinokat.

Szúnyogriasztó spray: A szúnyogok kifejezetten idegesítőek vadászat közben is, és jelentősen megzavarhatnak a koncetrációban. Ha szúnyogokkal teli helyen lesz a vadászat, ajánlott néhány szúnyogriasztó sprayt magaddal vinni a vérszívók elriasztása érdekében.

Ha bármilyen kérdéssel rendelkezel, vedd fel velünk a kapcsolatot, és rövid időn belül segítséget nyújtunk!
Tartalomhoz tartozó címkék: felszerelések vadászathoz
Méret-táblázat
Simple Pay