Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Ezért érdemes vadmegfigyelő kamerát használni!

A vadmegfigyelő kamera egy olyan eszköz, amely nélkül ma már szinte lehetetlen megfelelően megállapítani a vadállományt. Számtalan típusa létezik, így választható felhőbe képet töltő, e-mailbe fotót küldő, valamint felvételt nem küldő változat egyaránt. Elhelyezése egyszerű, a mai modelleknél pedig a beállítással sem kell túl sokat törődni. 

Ebben a cikkben a vadmegfigyelő kamerákról számolunk be részletesen, valamint kitérünk arra, hogy hol érdemes őket használni, milyen fajtái léteznek

Mi is a vadkamera?

A webáruházunkban kapható vadkamerák igen népszerű készülékek, amelyeket főként vadászok használnak annak érdekében, hogy feltérképezzék az erdők és mezők vadállományát. Az eszköz ennek a kornak egy olyan találmánya, amely lehetővé teszi továbbá, hogy megvizsgáljuk az állatok viselkedését, mozgását, életvitelét. Mindezt a természetes élőhelyükön, anélkül, hogy folyamatosan zavarnánk őket. 

Elhelyezni általában fákon, olyan természetes helyeken szokták, ahol nem tűnik ki, ahol garantáltan megfordulnak azok a vadak, akiknek a mozgásáról többet szeretnénk tudni. A személyes megfigyelés sokszor macerásabb és kellemetlenebb, így ezzel szemben számtalan előnye van annak, ha vadkamerát telepítünk. Nem riasztja el az állatokat, nem alszik, folyamatosan figyeli azt, hogy mi történik körülötte. 

Hova érdemes vadmegfigyelő kamerát helyezni?

Amennyiben a vadmegfigyelő kamerát nem biológiai vagy informálódás céljából helyezzük ki, akkor nem mindegy, hova kerül. A követendő alapelvek szerint fontos, hogy hol, mikor és mi történik a természetben aktivitás szempontjából, hogy a vadász könnyebben tájékozódjon. Az egyik legjobb hely a sózók környékén van, hiszen itt igen könnyen felmérhető a vadállomány mérete, valamint annak összetétele. Fontos, hogy a fára rögzítsük, lefelé irányítva, a hátulját pedig lehetőleg támasszuk meg, hogy véletlenül se történjen probléma.

Másik igazán jó helyszín az agyarfáknál, valamint a tisztítóhelyeken van, hiszen itt szintén a legtöbb állat megfordul, könnyedén vizsgálhatóvá válik, hogy melyik állatból mennyi van, illetve az, hogy milyen korúak. A tisztítás idején megfigyelhető, hogy mikor érkezhet arra egy újabb kan vagy bika.

Szaporodási időszakban viszont sokkal praktikusabb választás a friss váltókra elhelyezni az Uovision vadmegfigyelő kamerát, amit néhány naponta nem árt ellenőrizni, hiszen az állatok mozgása ebben az időszakban igen változékony. Amikor pedig etetési időszak van, akkor tegyük a legaktívabb szóró területre, ahonnan szintén minden fontos mozzanat láthatóvá válik.

A vadkamerák legnépszerűbb típusa

Manapság az egyik legnépszerűbb választás a felhőbe képet küldő vadkamera, ami a felvételeket azonnal feltölti egy bizonyos helyre, ahol bármikor ellenőrizhetőek. Az Uovision vadkamerája pont egy ilyen darab. Az új csúcskategóriás eszköz nemzetközi SIM kártyával ellátott, könnyű beállítást ígérő változat. A használatához nem kell mást tenni, mint a felhőben előre megadni a berendezés gyári és IMEI számát. Ezután regisztrálni kell, a menüben megkeresni az országot, illetve a szolgáltatót, aztán mehet is a megfigyelés.

A felvételeket, képeket és videókat bármikor elérhetjük, köszönhetően a webes felületnek, illetve a mobilos alkalmazásnak. Nincs szükség többé arra, hogy a helyszínre menjünk és úgy töltsük le az adatokat, esetleg e-mailen keresztül egyesével végigböngészni az összes fotót. Ez a típusú kamera 256 GB-os SD kártyával is működik, a nagyobb felbontású képeket ezen a kis tárolón helyezi el.

Tartalomhoz tartozó címkék: vadmegfigyelő kamera
Méret-táblázat
Simple Pay