Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Ezért érdemes legalább 80 literes hátizsákot választani túrázáshoz!

Amikor túrázni indulunk, szükségünk van egy nagyobb, legalább 80 literes hátizsákra, amiben minden kényelmesen elfér, amit magunkkal akarunk vinni. Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen típust, kivitelt, anyagot vagy éppen színt választunk, hiszen fontos a mértékletesség és a kényelem. Túrázni nem úgy megyünk, mintha divatbemutatóra érkeznénk, nem feltétlenül a legdivatosabb szerelésre lesz szükség. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért jó egy ekkora hátizsák.

Alapkérdések és felvetések túrázás esetén

A webáruházunkban kapható hatalmas hátizsákok nem véletlen készülnek minőségi anyagból, vízhatlan formában. Talán a legfontosabb kétségkívül az, hogy a táska jól bírja a különféle időjárási viszontagságokat. Lényeges kérdés, hogy férfi, nő, esetleg gyermek viseli majd az adott darabot. Mivel nem mindenki bír el egy nagyobb típust, így egy iskolás számára lehet, hogy jobb döntés egy kisebb modell. 

A férfiak kényelmesen elbírnak egy 80 literes hátizsákkal, amit nem feltétlenül kell telepakolni, lehet abban helyet is hagyni. Ahogy mondani szokták, a nagyba lehet keveset tenni, a kicsibe azonban nem tudunk többet rakni, mint amekkora a zsák. Vegyük figyelembe továbbá, hogy mekkora és milyen típusú útra indulunk. Egy napra egyáltalán nem kell egy hatalmas táska, sokszor elég egy kisebb tároló az ételnek és az italnak. Pár napra, esetleg több hétre azonban már megéri, hiszen kényelmesen belefér a hálózsák, sokszor még a sátor is. 

Milyen előnyei és hátrányai vannak egy 80 literes hátizsáknak?

Nagy típusnak nevezzük azokat, amelyeknek belső kapacitása 55 liter felett van. Az M-Tramp hátizsákja tehát már inkább a hatalmas kivitelek közé tartozik. A nehéz utak és a hosszú túrák segítője, aminek garantáltan hasznát lehet venni. A legkifinomultabb hátrendszerrel rendelkező táskákban sokkal nagyobb méretű dolgokat vihetünk magunkkal, ráadásul jól bírja a terhelést is. 

Más kérdés, hogy megéri-e vagy sem. Előnye, hogy sok minden belefér, a teherbírása maximális, állítható, valamint a belső teret könnyen lehet variálni. Bár számolni kell azzal, hogy így nagyobb lesz a hátunkon cipelt súly és nagyobb lesz magának a táskának a mérete. Egy 80 literes hátizsák sokszor még a fejünket is eltakarja. Az is tény, hogy drágább, mint egy kisebb modell, amiben viszont nem tudjuk elrejteni a hálózsákot, ruhákat és egyéb kiegészítőket. 

Mit kell figyelembe venni túrazsák vásárlásánál?

A túrahátizsákok a leguniverzálisabb típusok ebben a kategóriában. Ebbe a csoportba tartoznak azok a modellek, amelyeket többnapos túrázáshoz vihetünk magunkkal. Kialakításuknak hála még városnézéshez is megfelelnek, bár oda nem biztos, hogy muszáj a nagyobb gyártmányokat választani. 

Amennyiben előre tudjuk, hogy a zsákot hosszabb ideig fogjuk a hátunkon magunkkal cipelni, akkor érdemes egy olyat venni, amely könnyített. Sokszor megoldást jelent, ha vásárlás előtt felpróbáljuk. Bár az is tény, hogy egy erősített háttámlával rendelkező túrazsák bárki számára komfortos megoldást nyújthat, még egy többnapos kirándulás alkalmával is. 

Mindenképpen vegyük figyelembe azonban, hogy a hátizsák mindössze egy külső burkolatként szolgál. A lényeg mindig az, hogy mi van belül és milyen anyagból készül a külső része. A kényelmes viselet érdekében nem árt alaposan körbejárni a témát, hogy garantáltan ne legyen belőle se sérülés, se egy rövidített kirándulás. 

Tartalomhoz tartozó címkék: 80 literes hátizsák
Méret-táblázat
Simple Pay