Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Az önvédelmi pisztolyok fajtái és azok használata

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mivel védhetjük meg magunkat az életben, legyen szó az utcáról vagy az otthonunkról. Manapság már számos önvédelemre szolgáló eszköz közül válogathatunk, azonban nem árt tisztában lenni ezek tartásával és használatával egyaránt. Az önvédelmi pisztolyok egy része ugyanis csak otthon alkalmazható, közterületre nem vihetjük őket. De vajon mit érdemes tudni ezekről? Cikkünkből részletesen kiderül!

Mi számít önvédelmi eszköznek?

 

Van pár olyan kellék, amit Magyarországon is legálisan lehet tartani és használni. Akadnak azonban olyan változatok is, amiket bizonyos feltételekhez kötnek. A gázspray esetében ez úgy néz ki, hogy rejtve, 20 grammos tömegig hordhatjuk magunknál. Ez nagyjából 1-2 fújásra elegendő mennyiség, így szállítható zsebben vagy kézitáskában egyaránt. Vannak olyan gyártmányok is, amiket úgy alakítottak ki, hogy akár az övünkre is fel tudjuk akasztani. 

A gáz-riasztó fegyverek ezzel szemben csak magánterületen és önvédelmi célra tarthatóak. Amennyiben utcára is magunkkal vinnénk, szükséges hozzá beszerezni egy engedélyt a lakóhelyünkhöz tartozó rendőrségről. Ez nagyjából 2000 Forintos költséget jelent, így mondhatni, hogy senkinek nem okozhat problémát kiváltani azt. 

 

Az önvédelmi pisztolyok kínálata

 

A webáruházunkból beszerezhető önvédelmi eszközök között számos kellék megtalálható. Ott van például a Walther PDP változata, ami egy kis méretű, éppen ezért könnyen és eléggé egyszerűen használatba vehető modell. Nagy előnye, hogy akár három különböző patronnal is tölthető, hiszen az alábbiak bármelyikével kezelhetővé válik:
 

  • Paprika gél patron
  • Víz tartalmú patron
  • Paprika spray patron

Amennyiben valaki ezt rendeli meg, ő a csomagban egy darabot kap az utóbbiból, így azonnal el is kezdheti kipróbálni azt. A fegyver biztosítója a markolatban kapott helyet, így megakadályozza, hogy valaki azt véletlenül süsse el. Amikor az elsütő billentyű elhúzásra kerül, akkor a patron tartalma nagy nyomással lő ki az eszközből, maximum hat méter hosszan. A bele való kiegészítőben irritatív hatóanyag és UV reagens anyag is található, ami képes megjelölni a támadót. A szinte letörölhetetlen összetevő is egy jó időre “pecséttel” látja el az elkövetőt. A Walther PDP modellje tehát egy tökéletes eszköz arra az esetre, ha valaki önvédelmi pisztolyt keres magának. 

Ne feledjük azonban, hogy ez nem számít lőfegyvernek. A Capsicum tartalma miatt azonban utcán és egyéb közterületen nem viselhető, csak otthon lehet ezeket használatba venni. Ezt a fajtát 18 év felett bárki szabadon megvásárolhatja. 

 

Mire van szükség az önvédelmi eszközök működéséhez?

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy minden fegyverhez szükség van valamilyen kiegészítőre. Legyen szó gázsprayről, Pajzs paprika változatról, esetleg Animal Stop gyártmányról, nálunk szinte bármit beszerezhet, amire csak szüksége van. A minőségi gélek és sprayk kínálatában helyet kapott a 11 milliliteres Pepper gél, amit az Umarex dobott a piacra. A 10% OC-t tartalmazó borsos változat tökéletesen alkalmas a Walther PDP önvédelmi pisztolyba. 

 

Milyen további lehetőségek vannak önvédelemre?

 

Persze vannak helyzetek, amikor nem vihetünk magunkkal fegyvert, illetve nem tudjuk vagy akarjuk azt használni. Ebben az esetben jól jöhet egy Taktikai Kubotan kulcstartó, hangriasztó, esetleg egy Fab Defense Karambit. Bármelyiket is választjuk, a webáruházban található termékek minőségére biztosan nem lesz majd panasza.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: önvédelmi pisztoly
Méret-táblázat
Simple Pay