Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Az amerikai sivatagi bakancs

Az amerikai sivatagi bakancs

Az amerikai sivatagi bakancs egy különleges tervezés eredménye. A szakemberek azon dolgoznak, hogy a katona a ruházata által maximális védelmet kapjon az időjárás viszontagságaival szemben.

Laboratóriumi tesztek folynak egy-egy anyag szakítószilárdsága, hőmegtartása vagy épp hőszigetelése kapcsán. Ezzel lehet biztosítani, hogy valóban a megfelelő minőségű szálakból készüljön a szál, és aztán abból a textil, majd a kész termék.

Fontos tényező az is, hogy a katona ruhatára ne menjen tönkre egy-egy bevetés vagy akció után. Ezek a holmik strapabíró anyagokból készülnek, amelyeket kimondottan ilyen intenzív használathoz terveztek. Igaz mindez az alsóneműtől a bakancson át egészen a kabátig.

Vegyük górcső alá az amerikai sivatagi bakancsot

Ez a lábbeli kimondottan sivatagi körülmények közötti használatra lett fejlesztve. Külsőre nagyon hasonlít a dzsungelbakancsra, de anyagában eltér, hiszen nem mindegy, hogy mennyire vizes, vagy épp ellenkezőleg, száraz és meleg terepen használja valaki.

Nagyon fontos szempont az egészség megőrzése, amikor a katona terepen tartózkodik az egyén, és a csapat szempontjából egyaránt. Az egyén szempontjából nyilvánvaló, de egy betegséggel küszködő katona a csapat számára is problémát jelent, külön szervezést, odafigyelést igényel.

Egy rossz lábbeli gombásodáshoz, víz- vagy vérhólyaghoz vezethet, amiből fekély, seb alakulhat ki, és ez egészen szélsőséges problémákhoz vezethet, akár lázas állapothoz, fertőzésekhez is. Tehát akár túlzásnak is tűnhet, mégis nagyon fontos, hogy a katona bakancsa megfelelő méretű, megfelelő anyagú legyen. Természetesen igaz ez arra is, aki nem katonaként hordja ezeket a ruhadarabokat és cipőket, de mégis életformája miatt intenzíven viseli azokat.

Nézzük meg ezt a lábbelit a hazai viszonyok között

Aki sűrűn jár túrázni, kirándulni, az nyilván próbál olyan lábbelit beszerezni, ami védi a lábát, bokáját és kényelmes is egyben.

A sivatagi bakancsok tökéletes megoldást nyújtanak száraz, meleg időben, de a hazai viszonyok mellett a nedvesebb körülményeket is bírják egy darabig. Anyaguk általában valamilyen műszálas gyöngyvászon és hasított bőr, színük pedig a sivatagos táj színvilágát idézi: bézs, homok színek és árnyalataik, ez leginkább a gyártó ízlésvilágától függ. Sajnos a hasított bőr átka, hogy tartósan napokig nem bírja a vizet, ám megfelelő ápolás mellett némi nedvességgel még elbír.

Tisztításának helyes metódusa hogy lemossuk, és száradás után át kell kefélni, hogy a maradék szennyeződést is eltávolítsuk. Ha velúr spray-vel kezeljük, egy-egy záport vagy esőt is szárazon át tudunk vészelni benne. Akár havas terepen is használhatjuk, néhány órát gond nélkül ki tudunk húzni a bakancsban. Gyártófüggő, hogy van-e szellőző, illetve vízelvezető nyílás rajta, érdemes vásárlás előtt ezt is megnézni.

Áruházunkban kapható a sivatagi bakancs egy alternatívája, a Magnum MACH 1 3.0 ASTM bakancs, mely szintén jó választás lehet egy könnyebb kirándulás alkalmával vagy akár futáshoz is.

Jó bakancshoz jó zokni kell

Egy igényesen kiválasztott bakancs mellé mindenképpen válasszunk jó minőségű, 100%-ban természetes anyagból készült zoknit. Áruházunkban kapható speciális thermo zokni télre, de vékonyabb és ezüstszálas kivitel is, hogy a láb egészsége biztosítva legyen.

Szükség esetén vásárolhatunk bőr impregnáló krémet, mely védi a lábat akkor is, ha izzadságtól lett nedves, és akkor is, ha kívülről ázott el. Azok, akik tartósan kint vannak a hidegben, fűthető zoknit is találnak online polcainkon.
Tartalomhoz tartozó címkék: Haix taktikai bakancs katonai bakancs
Méret-táblázat
Simple Pay