Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A légpisztoly használatának szabályai és alkatrészei

Először is fontos tudni bármely fegyver használata előtt az arra vonatkozó szabályokat. A nyárra való tekintettel akár ide sorolhatnánk a vízipisztolyt is, mert hideg vízzel orvul hátba nem támadunk. Vagy mégis? Viccet félretéve, az otthoni légpuskára vonatkozó szabályokat a 253/2004 Kormány rendelet szabályozza. Ezt fontos és felelősségteljes dolog tudni, mielőtt rátérünk a használat módjára vagy a légpisztoly egyes alkatrészeinek megismerésére.

Általánosságban az elérhető légpisztolyokról

 

Áruházunkban jelenleg 20 és 105 ezer forint között kínálunk ilyen fegyvereket, melyek torkolati energiája nem haladja meg a 7,5 Joule-t, ezért 18 éves kor felett engedély beszerzése nélkül megvásárolhatóak. Ezeket a pisztolyokat, puskákat nem kell külön páncélszekrényben tárolni, mindössze a lövedéket kell külön zárni magától a fegyvertől. Szervizelésüket csak hatósági engedéllyel rendelkező személy végezheti.

Ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, amennyiben megsértjük a fenti szabályokat. Adott esetben a fegyver el is kobozható. Az pedig már bűncselekmény, ha egy ilyen terméket lőfegyverré alakítunk, és szabadságvesztéssel sújtható 2 és 8 év között.

Amikor bármilyen fegyvert vásárolunk, egy tanúsítványt kapunk hozzá. Ha magánkézből vásárolunk, akkor is kell lennie ilyen igazolásnak. Ha nincs, akkor a PKLV (Polgári Kézilőfegyver és Lőszervizsgáló Kft.) elkészíti nekünk, természetesen díj ellenében.

Könnyű, kompakt pisztolyokról beszélhetünk, használatuk a súlyukból adódóan könnyed lövést biztosít. Természetesen szakszerű karbantartást igényelnek, mint bármely technikai eszköz, hiszen ólomlerakódás keletkezik a huzagolt csőben a diablót lövő típusok esetében. Amennyiben sima csőről beszélünk, ez a probléma az acélgyöngy esetében nem áll fenn.

 

Légpisztoly gyártók és alkatrészek

 

Webáruházunkban az Umarex termékeit találja meg. Ezt a céget 1972-ben Wulf-Heinz Pflaumer és Franz Wonisch alapította, s azóta a második generáció viszi az üzletet hatalmas sikerrel.

Milliók élvezik a világban a vadászat, sportlövészet, hobbilövészet örömeit, hiszen a cég által gyártott termékek maximálisan kielégítik az elvárt minőséget. Igazi kaland belevágni ebbe a tevékenységbe, ezt is bizonyítja az eladott darabok mennyisége.

Ha Baretta, Colt vagy épp Walther másolatú fegyverre vágyik, áruházunk kínálatában meg fogja találni. Elérhetőségeinken kérdéseire szívesen válaszolunk, hogy valóban jó döntést hozhasson, ha az első fegyverét kívánja megvásárolni.

A légfegyverek használatához Önnek szüksége lesz még Co2-es patronokra is. Az eszközök tárkapacitása változó, de a weboldalunkon minden fegyver mellett pontos leírás található, így kiválaszthatja az Önnek megfelelőt. Rendelkezésre állnak további, a légpisztolyok használatához szükséges alkatrészek és kiegészítők is, különböző léglövedékek, fegyverolaj, illetve lőlapok és céltáblák a gyakorláshoz.

Az érdekességek között pedig olvashat blogunkban a Colt Single Action Army Co2 légpisztolyról részletesen is.

 

Különc kinézet: LOV 21-es

 

Van, aki kimondottan szépnek tartja, van aki szerint inkább meglehetősen csúnya. Maradhatunk annyiban azt hiszem, hogy az ízlések és pofonok különbözőek, ez a darab érdekes kinézetű a többi mellett.

Hihetetlen egyszerűsége teszi naggyá, gyakorlatilag minden porcikájában minimalizált. Ezért ha nem is örökéletű, de megközelíti, használata nem igényel csak ritkán és minimális szervizelést.

Alapvetően értékesebb a tartalom, mint a kinézet alapon ajánlott azoknak, akiket inkább a minőség érdekel megfizethető áron, és nem riadnak vissza a kissé különc külalaktól. Előnye, hogy akár jobb, akár balkezes a használója, a markolat kialakítása mindkét esetben jó fogást ad.

Tartalomhoz tartozó címkék: légpisztoly légpuska vásárlás
Méret-táblázat
Simple Pay