Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A kempingezés elengedhetetlen kelléke: kempingfűrész

Az emberek, akik sokat járnak kirándulni, már jó ideje használnak különböző vágóeszközöket. Szerencsére manapság egyre több különleges darabot vásárolhatunk, köztük például az összecsukható kempingfűrészt. Az innovatív megoldások esetében azonban rendkívül fontos, hogy minőségi darabot válasszunk. Cikkünkben részletesen bemutatjuk ezt a forradalmi eszközt!

A fűrészek története

 

A vágáshoz használt kellék egy olyan acélszerszám, aminek a pengéjén fogak találhatóak. Ennek köszönhetően a legkevesebb anyagveszteséggel lehet levágni egy nagyobb dologról egy kisebb részt. Ezeket a kiegészítőket tulajdonképpen évezredek óta alkalmazzák a természetben, hiszen sok esetben van rájuk szükség. Manapság már választható egyenes, köríves, íves, hengeres és gömbszelvényes változat is.

 

A kézi fűrészek előnyei

 

A Katonadolog Webáruházból beszerezhető kézi fűrészek nagy előnye, hogy rendkívül könnyen kezelhetőek, ráadásul kifeszített és ki nem feszített verzióban is kaphatóak. A kámváshoz tartoznak többek között az alábbi darabok:

 

-        Csapolófűrész

-        Nyakalófűrész

-        Kanyarítófűrész

-        Hevederfűrészek

-        Harántos fűrészek

-        Rókafarkfűrészek

 

Attól függően persze, hogy mire szeretnénk használni őket, számos eltérő kialakítású szerszám között nézelődhetünk. Legyen szó cservágó fűrészről, barkácsfűrészről vagy éppen bicskafűrészről, mindegyiknek megvan a maga funkciója. Kiránduláshoz mindenképpen érdemes összecsukható kempingfűrészt választani. Ezt zsebben hordva, táskába rejtve, de még az övtáskában is magunkkal vihetjük. A túrázások alkalmával ugyanis sok esetben adódhat olyan probléma, amihez vágószerszámra lesz szükségünk.

 

Összecsukható kempingfűrész

 

Ha tudjuk, hogy nagyobb igénybevételre használnánk a kézi fűrészt, akkor válasszunk olyan kiegészítőt, amely képes ellátni mindenféle vágási feladatot. Az ívelt és köszörült pengével ellátott verziók a kialakításuknak hála a fűrészport kipergetik a kés fogai közül. Az M-Trap gyártótól származó lombfűrész anyagösszetétele acél és műanyag, tehát egy igazán tartós eszközről van szó. A markolata rendkívül puha, így kényelmesen és különösebb gond nélkül vághatunk el szinte bármilyen lombot és ágat. A penge hossza 18 centiméter, míg a termék teljes hossza eléri a 40 centimétert.

 

Nagy előnye azonban, hogy a pengéjét be lehet csukni, így kisebb eséllyel okoz sérüléseket. Bármikor előkapható, amikor éppen szükségét érezzük, használaton kívül azonban biztonságosan szállítható.

 

Mire lesz még szükség a kempingezés során?

 

A kiránduláshoz, a sátor felállításához, a főzéshez, az ágak aprításához és az egyéb teendőkhöz számos minőségi kempingfelszerelésre szükség lehet. Segítségünkre lehet például egy vastagabb kötél, amivel egyes dolgokat tudunk rögzíteni, illetve egy 20 literes kemping zuhany, ami felfrissüléshez jöhet jól.

 

A kényelmet a Mil-Tec mini függőágya garantálhatja, a kiegészítők vízhatlanságáról pedig a StormProof impregnáló spray gondoskodik. Ne feledkezzünk meg továbbá a hűtőtáskával ellátott kempingszékről sem, amit bárhol és bármikor felállíthatunk, ha éppen szükségét érezzük. Ha pedig tudjuk előre, hogy zavarnak bennünket a rovarok, akkor érdemes magunkkal vinni egy moszkítóhálót is, amit akár a függőágy köré is tehetünk.
Tartalomhoz tartozó címkék: kemping fűrész
Méret-táblázat
Simple Pay