Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A katonai öv számos hasznos funkciója

Nem csak azért az egyik legfontosabb kiegészítő a katonai öv, hogy a katona ne hagyja el a nadrágját futás közben, hanem funkcionális szerepet is betölthet.

Az öv, mint tartóeszköz

Elsősorban valóban a nadrágot hivatott megtartani, de ezen felül számos hasznos tárgyat “akaszthat” rá a viselője. Kisebb-nagyobb bőr vagy egyéb masszív anyagból készült kistáskát, vágóeszközt, de akár olyan holmit is, amit biztosan nem akar elveszíteni, mint a filmekben.

Ez  a funkció nem csak a katonai övnek sajátossága, hanem egyéb foglalkozások esetében is lehet jó lehetőség. Egy vadász, horgász, erdész, de bármilyen mesterember derekán lehet szükség kisebb tárgyak tárolására.

Az öv nem csak tart, de díszít is

Az öv anyagától függetlenül maga a csatt már lehet szimbólum, díszítő elem. Jelölhet esetleg rangot, vagy lehet kitüntetés is.

A világ legdrágább övcsatja 400.000 dollárba kerül. 167 darabból áll, és egy valódi mechanikus ékszerként tartják számon. Ezen kívül 387 darab gyémánt csillog-villog rajta. Anyaga természetesen titán, mi is lehetne más, hiszen ez már minőség a javából.

Egy másik ilyen érdekesség a Guccitól származik, ebben az esetben a design már nem annyira izgalmas, de a gyémánt berakások itt is erősen felstrófolták az árát, mely 250.000 dollár.

A katonát akár meg is mentheti egy erős bőr vagy egyéb masszív anyagból készült öv

Adódhat olyan helyzet, amikor egy ilyen tárgy teljesen más funkciót kap, mint amire eredetileg tervezték. Egy sérülés esetén, melyhez még csak nem is kell katonának lenni, hiszen akár egy háziasszony is elvághatja csúnyán a kezét, jól jöhet elszorításnak egy derékszíj.

Adódhat olyan eset, amikor valamit meg kell kötni, például egy autó csomagtartóján meglazult darabot. Természetesen az élet alakítja a legjobb példákat, de biztos vagyok abban, hogy sokan tudnának érdekes szituációkat mesélni egy nadrágszíj hasznosságáról.

Webáruházunkban különböző anyagú és funkciójú öveket is meg tud vásárolni az igényeinek megfelelően.

Egy öv lehet művészi alkotás is

Általában az övek csat része ma már döntően fémből készül, a minőségiek pedig mindenképp. Fantasztikusan szép kis ábrák születtek már erre a kicsiny felületre, melyeket büszkén viselhetnek tulajdonosaik. Ajándéknak sem utolsó ötlet egy ilyen, akár teljesen egyedi ötlet alapján készült műremek.

Maga az öv is lehet fantasztikus művészi munka, a bőrdíszművesek keze alól csodálatos munkák tudnak születni.

Az öv, mint védőeszköz

Vannak olyan helyzetek, amikor a derék komoly védelemre szorul. Különösen nehéz fizikai munka esetén, és ez sok esetben igaz a katonai életben is, de egyéb alkalmakkor is. Ilyen például a motorozás vagy egy kaszkadőr munkája. Ezekben az esetekben egy átlagosnál szélesebb öv hivatott a derekat, gerincet tartani.

Különböző sérülések esetén is nagy segítség lehet a gyógyulandó személy számára. Egy konkrét példa erre a sérv és hasi műtétekből való felépülés megsegítése.

Az öv melegen tarthat

Ez már nem feltétlenül egy átlagos deréköv feladata, de adott esetben melegen is tarthat egy széles derékra készült “öv”. Egyértelmű példa erre a motorosok számára készült derékmelegítő, mely leginkább a veséket tartja melegben. A motorozás egy igazi élmény, de mindenképp szükséges hozzá a jól átgondolt motoros ruházat.

Tartalomhoz tartozó címkék: katonai öv
Méret-táblázat
Simple Pay