Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A hálózsák szakszerű kiválasztása a strapabíró használatért

Az ősz beköszöntése kiváló lehetőséget nyújt az erdei kirándulásokra vagy tó melletti horgászatokra, amelyek során éjszaka szükséges lehet a hálózsák használata. A sátor nélküli használattal járó extra terheléssel azonban nem mindegyik hálózsák képes megbirkózni. A következő cikkben összegyűjtöttük a strapabíró hálózsák vásárlással kapcsolatos legfontosabb szempontokat, illetve pénztárcabarát és sokoldalú megoldást javaslunk a Mil-Tec által.

A hőmérséklet megtartása - ilyen a strapabíró hálózsák

A legnagyobb hőmennyiség a fejünkön keresztül távozik, ezért a lehajtható kapucni hatékonyan segít megtartani a hőt. A melegebb hőmérséklet komfortosabb és pihentetőbb alvást biztosít, hogy ébredés után újult erővel lehessen folytatni a kalandokat. Célszerű döntés lehet a hidegebb időszakok során kapucnis hálózsákot alkalmazni, hogy minél több hő legyen jelen az alvás folyamán.

Méret választás magasság szerint

A választás során ajánlott figyelmet fordítani a testmagasságra, hogy a hálózsákban töltött időtöltés kellően komfortos legyen. A hálózsáknak lehetőséget kell nyújtania a teljes test betakarására, és az időjárási körülményekkel szembeni hatékony védelmére. Érdemes tehát a tetőtől-talpig mért távolságot kiindulási pontként meghatározni, és legalább akkora méretű típust választani a gondtalan pihenés érdekében.

A vízállóság a strapabíróság alapja

A nyári záporok vagy az őszi, hosszan tartó esőzések kifejezetten kellemetlen élmények lehetnek, ha a kiválasztott hálózsák nem vízálló. A polimer anyagok erős ellenállósága megakadályozza a csapadék hálózsákba történő átszivárgását, így nem szükséges aggódni a nyirkosság és a megfázás miatt.

Zsebek használata a fontos értékek tárolására

A strapabíró hálózsákok rendszerint külön zsebekkel rendelkeznek, amelyekben egyszerűen tárolhatók a legfontosabb értékeink, például az iratok és a mobiltelefonok. Fontos és praktikus szempont, hogy az értékes tárgyak könnyen elérhetők legyenek, ezért a kisebb zsebek általában karnyújtásnyi távolságon belül találhatók a hálózsákon.

Kevesebb súly vagy melegebb hőmérséklet?

Érdemes minél hamarabb eldönteni, hogy a hálózsákot konkrétan milyen célra szeretnénk használni. Amennyiben hosszabb, gyalogos túrázások szerepelnek a tervekben, abban az esetben célszerű a kevesebb meleget nyújtó, de jelentősen könnyebb súlyú típusok közül választani. Ha azonban a kempingezés játssza a főszerepet, ajánlatos a magasabb hőmérsékletet biztosító darabokat számításba venni, hiszen jóval kevesebb ideig szükséges cipelni őket. 

Mil-Tec pilóta hálózsák - a megbízható választás

A Mil-Tec pilóta hálózsák elegendő meleget képes nyújtani hidegebb időkben is, és kifejezetten praktikusan használható a kompakt kialakításnak köszönhetően. A kellemes melegről a poliészter alapanyag és a pamuttal töltött belső gondoskodik. A szállítása könnyű és kényelmes, mivel a két, fejrészben tárolható gumírozott pánttal a hálózsák egyszerűen a kívánt helyre rögzíthető.

A Mil-Tec hálózsák mérete 185x70 cm, amely átlagos magasság és testsúly mellett elegendő területet kínál az alvás közbeni mozgások kényelmes elvégzésére is. Kempingezés, táborozás és kerti bulik esetében a Mil-Tec kiváló választás, ha egyszerű, de komfortos hálózsák vásárlása a cél.

Ha bármilyen kérdéssel rendelkezel a hálózsákkal kapcsolatban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, és rövid időn belül segítséget nyújtunk számodra!

Tartalomhoz tartozó címkék: strapabíró hálózsák
Méret-táblázat
Simple Pay