Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A bőr bicskatok típusai és azok használata

Neked is mindened a vadászat? Esetleg szeretsz túrázni, kirándulni, pecázni? Akkor a Te zsebedből sem hiányozhat a bőr bicskatokban tárolt éles eszköz, amivel szinte minden terepen könnyen boldogulhatsz. A vadásztőrök ugyanis olyan kellékek, amik nélkül egy vadász, horgász, túrázó nem indulhat útnak. Ebben a cikkben megismertetünk ezekkel az eszközökkel, valamint kitérünk a típusaikra és azok használatára egyaránt. 

A legfontosabb terepi felszerelések

A webáruházunkban kapható bicskatokok között számos típus megtalálható. Terepen ugyanis mindig szükség van késekre és vágóeszközökre, így a tok elengedhetetlen részét képezi a mindennapoknak. Persze emellett nem árt, ha van nálad némi élelem, víz, tűzgyújtó kellék, így sosem ér majd meglepetés. Jó, ha van otthon egy késéleződ, amin mielőtt felkerekednél és elindulnál a természetbe, megélezed a késedet, bicskádat. Amennyiben tudod, hogy sokáig terepen leszel, érdemes továbbá magaddal vinni machetét, éjjellátót, valamint iránytűt egyaránt. Ezeket egytől egyig megtalálhatod nálunk is, így egy helyről szerezhetsz be mindent, amire munkához vagy szórakozáshoz szükséged lehet.

Teljesen mindegy, hogy erdei szalonnasütésre készülsz, esetleg nagyvadat ejtenél el vadászat során, a vadászkések olyan létszükségletek, amik nélkül nem érdemes útnak indulnod. A bőrből készült tokok megóvják majd a késeket, hiszen extrán strapabíróak, valamint egytől egyig megmunkált kézműves termékek. Egyediek, mutatósak, tartósak, így tökéletes ajándékok vadászok, horgászok, túrázók számára.

A bőr bicskatok

A bőr bicskatokok a vadászkések, valamint egyéb bicskák biztonságos visetetét teszik lehetővé. A legjobb minőségű típusok kétségkívül bőrből készülnek, hiszen ezek jól bírják a rendszeres használatot, nem utolsósorban mutatósak, megóvják a késeket a portól és a szennyeződésektől. A tokok méretét mindig a penge hosszúsága határozza meg, éppen ezért, mielőtt kiegészítőt veszel, mindenképpen tájékozódj az adott témában. Ha van már saját késed, akkor mindenképpen mérd le és ahhoz válassz például egy Herbertz basic tokot. 

Léteznek övre fűzhető modellek, így a késeket nemcsak biztonságban tudhatod, de mindig kéznél lesznek, ha éppen szükség van rájuk. Ezek a típusok szabadabb és kényelmesebb mozgást eredményeznek egy erdei vadászat vagy éppen egy nagyobb túra során. A zsebkések és a rugós bicskák esetében a pengevédelem nem fontos szempont, viszont tokban tartva sokkal előbb elő tudod venni, mintha a hátizsákba dobnád. 

Ezzel szemben a szalonnázóbicskák vagy túrakések megfelelő tárolására a legjobb megoldás egy tartós anyagú, lehetőleg bőr bicskatartó tok. A Herbertz márka termékeiben garantáltan megbízhatsz. Megvédik a vágószerszámot az elhasználódástól és a sérülésektől, így sokáig hű társaid lesznek a mindennapok során. 

Késtok ajándékba?

Az igazság az, hogy bicskát és éles szerszámot a legtöbben nem szívesen adunk másnak. Ez csupán babona, de úgy vélik, hogy az a két személy, aki kést vagy bicskát cserél egymással, esetleg vágóeszközt ajándékoz a másiknak, ott állandó lesz a veszekedés. Ezzel szemben egy késtok mindig jó megoldás, ha mégis valami hasonló témában gondolkodunk. A vadászbicskát az ember talán egy életre választja, viszont egy bőrből készült tok is lehet hosszú távú befektetés. Tökéletes meglepetés erdész, vadász, horgász, halász, révész, böllér, esetleg túrázó vagy pásztor számára, akinek a mindennapi életéhez hozzátartozik a vágás.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: bőr bicskatok
zöldhétfő
Méret-táblázat
Simple Pay