Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A bomberdzseki használata és jelentősége

Kevesen ismerik az eredeti bomberdzsekiket, amelyek kicsit eltérnek a manapság kapható változatoktól. Az eredeti típusok az 1940-es években tűntek fel először, ezeket még a légierőnél alkalmazták előszeretettel. 

Vajon hol és mire, mikor érdemes használni ezeket a kabátokat manapság? Cikkünkben részletesen megismerkedünk ezekkel a kiegészítőkkel.

 

A bomberdzseki története

Nem mindenki tudja, hogy honnan származnak pontosan a bomberdzsekik. A kezdeti változatok az 1940-es években jelentek meg először az USA légierejénél, ahol azóta is a rendszerben vannak az MA1-es modellek. 

A kabátok kapcsán azonban új elvárások és kihívások ütötték fel a fejüket, amikor a sugárhajtású gépek elkezdtek terjedni. Az 1950-es évek közepén már nemcsak a pilóták biztonsága, hanem a komfortérzetük is fontos volt, így születtek meg a mai kivitelek.

Nagy szükség volt ezekre a típusokra, hiszen a bőrdzsekikre a magaslatokban pillanatok alatt ráfagyott az eső és a pára, ez pedig hideggé tette a felső réteget. Emellett ráadásul a pilóták fülkéje is kisebb lett, így muszáj volt egy olyan kabátot tervezni, amivel a szűkösebb helyen is el lehet férni. 

Ebben az időben rendkívül fontos volt a gyors és akadálymentes beszállás a fülkébe, nem véletlenül vált szükségessé egy könnyű, de meleg kabát kivitelezése. 

 

A bomberdzsekik célja

 

A minőségi bomberdzsekik célja az, hogy hatékonyan védjék a viselőjüket a hideg időjárástól, akár még egy komplex bevetés esetén is. 

A webáruházunkban megvásárolható M-Tramp márkájú darab minden jellemzőjében megfelel az eredeti típusnak. A külső rész poliamidból készült, amely remekül megóvja a felhasználóját a zord időben, a poliésztertöltet pedig gondoskodik a hőmegtartásról. 

A két külső, illetve belső patentos zsebbe szinte bármit elrejthetünk, amire szükségünk van. A bal vállon további zsebrendszer található, amely egyéb apróságok tárolására ad lehetőséget. A kabátot ráadásul kifordítva is lehet viselni, a belső rész élénk narancssárga, ami sok esetben lehet hasznos tulajdonság. Az M-Tramp bomberdzseki nem véletlenül ilyen kényelmes. Tartós és megbízható választás akár átmeneti időszakra is, hiszen még a hétköznapokban is megállja a helyét. 

Hol és mire érdemes használni őket?


Tulajdonképpen bárhol és bármikor, hiszen a mai típusok divatos kialakítást kaptak. Az eredeti típusok bélése steppelt, ám a civil változatok már enélkül készülnek. Szerencsére azonban az egyszerű színüket nem változtatták meg. 

Érdemes kipróbálni, hiszen meleg, bírja az esőt, a vizet, és még kényelmes is. A webáruházunkból megvásárolható darabok magabiztosságot és férfiasságot sugároznak, ezáltal vonzzák a hölgyek tekintetét.

A színeknek köszönhetően mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló modellt, amit akár munkába, akár egy nagyobb túrára, akár egy kirándulásra is fel lehet venni. A fekete mellett a termékpalettánkon szerepel a zöld, a coyote, a kék és a multicam árnyalat egyaránt. 

 

A katonai dzsekik nem drágábbak, mint a hétköznapi társaik, azonban minősége és tartóssága sokkal jobb, mint a hagyományos kabátoknak. A tervezők minden részletre odafigyelnek, így igényesen jelenhetünk meg bárhol, ahova az átmeneti időszakban mennénk.

 

A bomberdzsekik strapabíróak, a military stílus pedig egyedivé varázsolja a kinézetünket. Viselhető azonban terepi munka esetén is, hiszen melegen és szárazon tart bennünket.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bomberdzseki
Méret-táblázat
Simple Pay