Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

A Beretta M92 FS CO2 légpisztoly legfontosabb tudnivalói

Vajon mitől ilyen sikeres az olasz fegyvergyártó márka? A Beretta M92 FS CO2 légpisztolya például rendkívül kedvelt a hobbi és a profi lövészek körében. Tökéletes választás a célbalövés gyakorlására, akár a saját telkünkön is. De vajon mit érdemes tudni erről az eszközről? Cikkünkben bővebben kifejtjük a márka és a légpisztoly történetét. 

A Beretta márka

A Beretta egy olasz tulajdonban lévő fegyvergyártó vállalat, amely több országban is jelen van. A világszerte ismert és használt termékeit polgári, katonai és rendészeti célokra is felhasználják. A cég öt év híján már közel 500 éve működik, azóta a család 15. generációja viszi. A Beretta az egyike azon cégeknek, amelyek a mai napig aktívan gyártanak fegyvereket.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően a vállalkozás az 1900-as években egyre több hangsúlyt fektetett a minőség mellett a mennyiségre is. A családi hagyományt mindig megtartották, így a jó hírük a mai napig fennmaradt. Számos fegyvert készítettek az olasz hadseregnek is, kezdve a katonaságtól egészen a parti őrségig. Mára már beszállítója lett azonban az amerikai hadseregnek és a rendőrségnek is. Számukra főként az M9-es jelöléssel ellátott darabokat gyártják. 

A Beretta M92 FS CO2 légpisztoly

Az olasz Beretta vállalat szinte mindenki számára ismert a különböző pisztolyairól. A 92-es széria sok hadsereg szolgálati darabja volt. A kollekció ezen terméke hű másolata az eredeti fegyvernek.

Az Umarex gyártó ezen terméke egy teljesen új szintre emelte a légpisztolyos élménylövészetet. A fegyver képes mind Blow-Back, mind pedig Full auto tűzmódra. Ez a tulajdonsága már önmagában is előrébb helyezi a ranglistán ezt a gyártmányt. Emellé azonban még élethű működés és anyagminőség is társul, ne feledkezzünk meg a remek kezelőrendszerekről sem. A webáruházunkban kapható kivitel tehát egy rendkívül praktikus modell, amely alkalmas kezdők és profik kezébe is. 

A pisztoly működése, illetve a rendszere szintén nagyon hasonlít a Blow-Back-es airsoft változatokhoz. A CO2-es patron a tárba téve nagyjából 50 kilövésre alkalmas. A tárba pedig 20 darab 4,5 milliméteres lövedék fér el, amely lehetővé teszi a hosszabb gyakorlást. A kioldáshoz a szánt egyszer kell hátrahúzni, így már tűzkész is a pisztoly. Ha az utolsó lőszer is célba talált, akkor a szán elakad, így jelezve, hogy újabb adagra van szüksége.

A Beretta 92 használata rendkívül egyszerű és könnyed. Bátran alkalmazhatjuk hétvégi gyakorláshoz, tökéletes választás tehát rekreációs szórakozásra is. 

A Beretta M92 FS CO2 légpisztoly legfontosabb tulajdonságai

Tárkapacitás: 8 darab lövedék
Hossza: 210 milliméter
Csőhossza: 114 milliméter 
Súlya: 970 gramm
Csőtorkolati sebesség: 140 m/s
Csőtorkolati energia: 2,5-5 J
Leadható lövések száma: 50 darab
Szerkezet anyaga: fém
Markolata: műanyag
Biztosítás: manuális
Irányzék: állítható
Gyártó: Umarex
Forgalmazó cég: Beretta (Olaszország)
Származási ország: Németország

A fegyver működése

A CO2-es légpisztolynak nemcsak patronra, hanem megbízható léglövedékekre is szüksége lesz, hogy működésre bírható állapotba hozzuk. Szóba jöhet az Umarex Mosquito és a Cobra változat is. Mindegyik 500 darabos csomagban vásárolható meg. Ne felejts el mellé légfegyverekhez szükséges CO2-es patront is választani, amelyből a kínálatunkban találhatsz 12 grammos verziót is. Ez tökéletesen passzol majd a Beretta pisztolyhoz, amiből nálunk 10 darabos kivitelt vásárolhatsz meg. 

Ne feledkezz meg továbbá a védőfelszerelésekről sem. Kelleni fog szemüveg, könyökvédő, esetleg taktikai kesztyű is, amelyek garantálják a komfortos gyakorlást, akár otthon is. A célponthoz pedig nem árt beszerezni pár lőlapot sem.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: beretta m92 fs co2
Méret-táblázat
Simple Pay