Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Milyen SIM kártyát lehet használni egy vadkamerába?

Gyors válasz, bármilyet. A SIM kártya választásakor azt kell figyelembe venni, hogy milyen díjakkal dolgoznak a különböző szolgáltatók, és milyen módon szeretnénk a vadkamera által begyűjtött adatokat továbbítani.

Érdemes inkább feltöltőkártyás lehetőséget választani, és ezek közül is olyat, ami elsősorban adatforgalmi használatra lett kitalálva. Ebben az esetben lehetőségünk van akkor feltölteni a kártyát, amikor valóban használni is fogjuk. Ha előfizetést vásárolunk, és a vadkamerát nem használjuk folyamatosan, felesleges költséget generálunk magunknak.

SMS és MMS díjakkal, valamint adatforgalmi díjakkal kell számolni, mivel ezekre van szükség a fotók, videók e-mailben, sms-ben és mms-ben való továbbításához.

Hová telepítjük ki a vadkamerát, és ott milyen a hálózati lefedettség?

Ez a legfontosabb kérdés, amit mindenképpen tisztázni kell amellett, hogy milyen modern a kamera, amit ki szeretnénk helyezni, és az mire képes. Lefedettségi térképet találunk az interneten, vagy érdeklődjünk a SIM-et kibocsátó szolgáltatónál.

Igaz az, hogy GPS koordinátát lehet beállítani, illetve lekérni egy kameráról?

Nem, ez ebben a formában nem teljesen igaz. Arra van lehetőség, hogy betápláljuk, megadjuk egy kamerának azokat a GPS adatokat, ahová a kamerát kihelyezzük. Ehhez azonban szükségünk lesz egy olyan eszközre, mely ott a kamera mellett is képes ezeket az adatokat szolgáltatni. Vagy egy telefon vagy egy GPS készülék.

Ha ezeket az adatokat bevisszük a kamerába, akkor az ott készült képek rendelkezni fognak a koordinátákkal. Azonban, ha a kamera máshová kerül kihelyezésre, akkor az adott hely adatait kell újra beírni a kamerába ahhoz, hogy a képekre ismét a hely valós koordinátái kerüljenek fel.

Melyik szolgáltató a legjobb a vadkamera SIM kártya kapcsán?

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy lefedettségi szempontból Magyarországon mindegy, melyik szolgáltatót választjuk. Leginkább a szolgáltatások árai és a csomagok közti különbségek azok, amelyek befolyásolhatják a döntést, nekünk melyik éri meg leginkább. Honlapjaikon tájékozódhatunk az árakról, vagy ha nem szeretnénk ezzel bajlódni, ügyfélszolgálataikon pontos információkat kaphatunk.

Megjelent a piacon egy új lehetőség, az univerzális EU-s SIM kártya, amelyeket kimondottan vadkamerákhoz és okos eszközökhöz alakítottak ki. Ez a kártya különösen kedvező megoldás azoknak, akik rendszeresen váltogatják a kamerák kihelyezési pontját. Akkor is remek megoldás, ha az országhatárhoz közel, vagy akár külföldre is szeretnénk kihelyezni, mert ez a kártya a legtöbb európai szolgáltató hálózatára fel tud csatlakozni egyetlen beállítás mellett.

Nem kell bajlódni, és felesleges költséget generálni azzal, hogy több szolgáltató SIM kártyáját cserélgetjük az eszközünkben. A kártya feltöltős, 50 MB kezdő adatforgalmi lehetőséggel, mely az aktiválás után 3 hónapon belül használható fel. Ez az adatmennyiség nagyjából ötszáz-hatszáz kép elküldésére alkalmas. Természetesen van lehetőség adatcsomagok vásárlására, melyeket 365 napig használhatunk fel.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy az egyik legjobb megoldás ez a SIM kártya a vadkamerák üzemeltetéséhez, de mint minden területen, itt is az igények és az ember pénztárcája határozzák meg a végső választást.

Maradtak még kérdéseid? Keress minket bátran, örömmel segítünk kiválasztani a vadkamerádat, a praktikus kiegészítőket és szívesen adunk további, hasznos tanácsokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: vadkamera
Méret-táblázat
Simple Pay