Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Mikor és hol hasznos egy katonai álcaruha?

Szinte mindenki hallott már a katonai álcaruháról, amiket a katonaságnál alkalmaznak abból a célból, hogy egyes testrészeinket könnyebben elrejtsünk a világ elől. A legtöbb esetben a katonákon kívül a vadászok, valamint a természetfotósok használnak hasonló kiegészítőket. Persze ez még közel sem minden, számos egyéb esetben tud praktikus lenni egy ilyen álca.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mi is ez pontosan, és mire használhatóak.

Kik használnak katonai álcaruhát?

A webáruházunkban kapható típusok főként a katonaságnál kerülnek elő, azonban nem ők az egyetlenek, akiknek néha szükségük lehet arra, hogy inkognitóban legyenek. A katonák mellett álcaruhát a vadászíjászok, a természetfotósok, de még a vízimadár-vadászatra induló személyek is alkalmaznak. 

Magának a terméknek az ötlete még a középkor végére nyúlik vissza. Ekkor találták ki ezt az álcázási módszert, amit általában vadászathoz alkalmaztak. Akkor volt rá szükség, amikor az emberek nem akarták, hogy bármilyen állat észrevegye őket. Nem véletlen a mai napig az egyik legnépszerűbb módszer. 

3D-s katonai álcaruha

A katonai álcaruhák célja, hogy a katona, az íjász, a vadász megfelelő távolságra kerüljön a célponthoz. Ehhez készítettek már álcasátrakat, valamint különféle kialakítású, fára is szerelhető leseket. Ezek manapság már szinte az alapfelszerelés részét képezik. Ugyanúgy, ahogy a maszk, a kesztyű, valamint a már említett 3 dimenziós álcaruha. 

Ennek a típusnak az a célja, hogy teljes mértékben felvegye az emberi test formáját. Mindezt úgy, hogy az alkati jellegzetességeket teljesen eltüntetni, sőt szinte megtévesztően hasonlít a természet által alakított képre. Ezzel segít abban, hogy például vadászat közben a vadban semmilyen gyanakvás ne keletkezzen a fizikális külsőt illetően. 

Az álca olyan mértékű hatékonyságot garantál, hogy szinte minden esetben elegendőnek bizonyul a vadakkal szemben. Azoknál az állatoknál, akik látják a színeket sem fog feltűnni, ha nem éppen túlzottan sárga a ruha. 

Mi az álcaruha lényege?

Egy álcánál azt próbáljuk elérni, hogy a lehető legjobban hozzásimuljunk az adott növényzethez és a tereptárgyakhoz. Legyen az egy kidőlt fa vagy éppen egy sűrűbb bozót. Bár hozzá kell tenni, hogy nyílt terepen ülve nem igazán lesz praktikus egyik álca sem, hiszen majdnem képtelenség beleolvadni a környezetbe. 

Ha a terep erősen korlátozott és akadozó, akkor mindenképpen fontos megóvni az álcát. Csak a leshelyen vegyük magunkra, hiszen így kisebb az esélye annak, hogy sérülés éri azt. Tárolni és szállítani kézzel igen nagy munka, így van a legnagyobb biztonságban. Az viszont biztos, hogy ennek az álcának a használatával új élményekben lehet részünk.

Katonai álcaruha típusok

A Ghillie álcakabát egy kapucnis kivitel. A két nagy méretű, rejtett zsebbel ellátott kiegészítő teljes mértékben tűzálló. Tartozik hozzá egy vállpántos hordtáska, aminek köszönhetően könnyen szállítható. Mind terep, mind sivatagi terep színben elérhető. A német termék kiváló minőségben készül, így sokáig hű társ lehet a terepi munkák során. 

Ami az álcaruhát illeti, a négyrészes gyártmány szintén teljesen tűzálló. A szett tartalmaz egy nadrágot, kabátot, sapkát, valamint puska álcát egyaránt. A rugalmas derékkal rendelkező kabát két nagyobb méretű zsebbel készült. A sapka melegen bélelt, állszíjjal ellátott kivitel. A puska álcázó pedig egy 120 cm hosszú, a két végén gumi rögzítőgyűrűvel felszerelt típus. Elérhető mind terep, mind sivatagi-terep, mind hóterep, mind éjszakai-terepk színekben egyaránt. Nézz körül kínálatunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: katonai álcaruha
zöldhétfő
Méret-táblázat
Simple Pay