Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

​Hogyan varrjunk katonai pulóvert?

A modern pulóverek rendkívül sokoldalú módszerekkel készülnek és a tömegtermékek általában igen alacsony minőségűek.

Ha Ön szeret airsoftozni és szeretne egy minőségi katonai pulóver típust tudni arzenáljában, akkor érdemes lehet egy teljesen saját kezűleg készített pulóvert előállítani vagy egy egyedit rendelni. A katonai pulóverek szinte minden esetben az átlagnál jóval rugalmasabb anyagból készülnek , amely egyedi elkészítési módot is igényel. Több lehetőség is van egy minőségi katonai pulóver anyag előállítására. Az egyenes öltésmód szokott a legkevésbé megfelelőnek bizonyulni és ezt nem is kifejezetten ajánljuk, ugyanis ez a legrugalmatlanabb.

Ennek ellenére bizonyos estekben használható ez a módszer is, azonban ne várjon túl jó eredményeket! Lehet kevert módszerekkel készíteni a pulóvert azonban, ahol ez az eljárás mégis helyet kaphat. Főként olyan helyekről van szó az anyagban, ahol a ruhadarab nincs nyúlásnak kitéve. A következő lehetőség az egyenes öltés közben az, hogy az anyagot kicsit húzza, így több cérna kerül a varrásba, ami valamivel nagyobb nyúlást enged. A katonai pulóver elkészítése során ez és a cikk-cakk öltés a leggyakoribb, amely egyébként szinte minden varrógépen van. Sűrű cikk-cakk öltéssel lehetősége van összevarrni és eltisztázni az anyag szélét.

Sajnos egy rugalmas anyagnál sok kompromisszumot kell kötnünk, azonban a katonai pulóver esetében erre szükség van. Legideálisabb a kompromisszumok között, ha olyan varrógépünk van, amely a fejlett overlock öltést is tudja.

Tartalomhoz tartozó címkék: katonai ruházat katonai pulóver
Méret-táblázat
Simple Pay

  Simple vásárlói tájékoztató