Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja a https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3-ban foglaltakat.
Termékek Menü
+36204316610 (9-16 óráig)

Amerikai katonai nadrágok

Az amerikai katonai nadrágok közül is van egy, mely a military nadrágok közül kiemelt népszerűségnek örvendenek. Ez az a nadrág, melynek mintájára készült a katonai shopokban található nadrágok zöme. Áruházunkban széles választékban megtalálható. Vajon miért?

A BDU nadrág (Battle Dress Uniform gyakorló egyenruha) könnyen beszerezhető ruhadarab, megfizethető, és lehetősége van a vásárlónak színben és alapanyagban is választani ahhoz mérten, hogy mire szeretné használni a nadrágot.

Divat vagy praktikum az amerikai katonai nadrág?

Mindkettő! Nagyon könnyű a válasz, hiszen ha csak a praktikum lenne a szempont, nem jönne a nadrág velünk szemben az utcán bármikor és bárhol. Hordják hölgyek, tinédzserek, de számtalan babakocsiban ülő kisember is feszít benne, alatta még pelenkával. Ez így van jól, mert ez a nadrág divatos, színben variálható, és munkaruhaként eszméletlen jó társ.

Nézzük meg egy kicsit a nadrágot közelebbről is

1963 óta létezik a korai formája, első körben a Különleges légierő katonái viselték. 6 zsebes, 7 öv bújtatóval rendelkező, lábszárban kissé szűkülő fazonú nadrág. A katonai világban használatos színárnyalatokban, illetve terep mintás változatokban is kapható. Fontos szempont, hogy változatos anyagösszetételben is gyártják, bár általában a katonai shopokban kapható civil változat anyagának összetétele 65-35%-ban műszál és pamut.

A nadrág derekán található egy kis csat, mely alkalmas a nadrág derekának kényelmesebb “finomhangolására”. Alapvetően jó lehetőség, de gyakorló viselők szerint előfordulhat, hogy nyomja a derekat, mert az öv alatt helyezkedik el. Zsebei változatos méretűek, a térképzsebnek nevezett comb magasságában elhelyezkedő zsebe a legnagyobb. Érdemes odafigyelni, mennyire pakoljuk meg egy-egy túra vagy kirándulás alkalmával.

Hasznos verzió a BDU naci téli változata

Zseniális dolog, hogy ennek a nadrágnak létezik téli verziója is, melynek magasabb a dereka, belsejében pedig gombokkal rögzíthető bélés helyezkedik el. Ezeknek a nadrágoknak az anyaga is valamivel vastagabb, mint a hagyományos testvéreinek. Zsebei fedővel vannak ellátva, és gomb helyett patenttal záródnak, ami a téli verzió tekintetében a kesztyű viselése miatt kifejezetten előnyös. A katonai ruházat nem játék, nem a divatházak aktuális trendjét követik.

Életek múlnak egy-egy nadrágon, táskán, zubbonyon. Védik és szolgálják azt az embert, aki véd és szolgál minket. A minimum, hogy kellő odafigyeléssel és mérnöki tudással tervezzék meg ezeknek az embereknek minden ruházatát, és ez szerencsére így is van. Azt mondják, egy emberi erőforrás értéke abban mutatkozik meg, hogy mennyi energiával, tudással, betanítással pótolható. Ha egy katonai ruhadarabra fordítjuk át, akkor az annyit ér, amennyire használható.

Rip Stop anyagból készült nadrág, na de mit is jelent ez a kifejezés?

Közmondás tartja, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Méltán gondolhatjuk, hogy ami elszakadhat, az el is szakad. De ez nem mindig van így, erre jók a katonai célú fejlesztések, még akkor is, ha nem a fegyvergyártásról, hanem a ruházkodásról beszélünk. A Rip Stop technológiával készült anyag sajátossága pont az, hogy nem szakad tovább. Ennek oka az a különleges szövéstechnika, amellyel azt érik el, hogy ha meg is szakad az anyag, nem fog folyamatosan tovább repedni. Így nem vagyunk kitéve annak, hogy egy centis beszakadás néhány mozdulat után hosszú repedésként világít majd BDU nadrágunkon.

A nadrágot és egyéb katonai ruházatot, eszközöket is keresd áruházunkban.
Tartalomhoz tartozó címkék: katonai ruházat BDU nadrág
Méret-táblázat
Simple Pay